De Nieuwstraat in Brussel (Shutterstock)

De Nieuwstraat in Brussel (Shutterstock)

Uncategorized

5,9 miljard euro uit EU-coronaherstelfonds schept 3.900 banen

Pieter Van Berkel

De 5,9 miljard euro coronaherstelhulp die België ontvangt van de Europese Commissie zal zo’n 3.900 nieuwe jobs opleveren. Dat schrijft La Libre Belgique.

België ontvangt zo’n 5,9 miljard euro uit het coronaherstelfonds van de Europese Commissie. Belangrijke kanttekening daarbij is dat ons land eigenlijk meer geld afstaat – we staan mee garant voor 17,5 miljard euro – dan het ontvangt en minder krijgt dan het EU-gemiddelde.

Volgens het Federaal Planbureau vallen de resultaten van het plan op de arbeidsmarkt echter tegen. In 2022-2023 zal ons land een piek beleven van 3.900 nieuwe banen. Na verloop van tijd zullen sommige van deze banen ook opnieuw verdwijnen.

Op het hoogtepunt van het herstelproces zal het geld de Belgische economie met 0,21 procent doen toenemen. Over de hele periode 2021-2026 is dat gemiddeld slechts 0,14 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “5,9 miljard euro uit EU-coronaherstelfonds schept 3.900 banen”

  1. En ondertussen onder valse namen op verschillende locaties vergoedingen opstrijken. In België loont de misdaad inderdaad. Kleine anecdote: bij een Brusselse Marokkaanse gangster werd ten huize tijdens een huiszoeking een mitraillette gevonden, in zijn bed verstopt (sic). Hij werd prompt geboeid en aangehouden. “Va prévenir le bourgmestre” riep hij op zijn moeder. Onnodig te duiden dat die burgemeester (toevallig) een Franstalige socialist (PS) was. Een soort hulplijn bij problemen met de politie/gerecht. Toch wel verrassend dat hij op dat moment de burgemeester belangrijker vond dan Allah. In onderhavig geval primeerde het seculiere gezag op de spirituele.

Plaats een reactie

Delen