Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

70 uur werkstraf voor poging tot doodslag

Wijnand Meeus

Een man (25) uit De Panne heeft een werkstraf van 70 uur en 800 euro boete gekregen voor het uitdelen van een aantal messteken aan aan zijn liefdesrivaal (26) in Houtem bij Veurne. Hij wou naar eigen zeggen een vrouw beschermen tegen haar vriend, toen ze klappen kreeg. Het openbaar ministerie vorderde oorspronkelijk 20 maanden celstraf.

Slachtoffer J.V gaf zijn vriendin R. vaak rake klappen. Toen dit weer eens gebeurde belde R. naar haar ex-partner M.V. en vertelde hem wat er was gebeurd. M.V. besloot meteen naar de woning in Houtem af te zakken. Bij aankomst stond de voordeur open en zag hij het koppel ruziën in de gang. M.V. nam een broodmes uit de wagen en stapte op J.V. af. Hij stak hem in de linkerbovenarm en rug. J.V. zeeg neer en M.V. sloeg op de vlucht. Hij bood zich nadien zelf aan bij de politie.

De advocaat van M.V. pleitte dat zijn cliënt handelde uit zelfverdediging. “J.V. was zeer agressief, alleen daarom haalde mijn cliënt uit met het broodmes”, klonk het op het proces. “Nooit heeft hij het doel gehad om te doden. Dat mes had hij gewoon in de auto liggen om mee te eten, net zoals ander bestek. Uiteraard beseft hij dat hij verkeerd handelde. Toch vraag ik de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging.”

De rechter sprak 70 uur werkstraf en 800 euro boete uit, een grote gunst in het licht van de vordering van het openbaar ministerie. De poging tot doodslag werd geherkwalificeerd naar slagen en verwondingen met meer dan vier maanden arbeidsongeschiktheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “70 uur werkstraf voor poging tot doodslag”

  1. Zijn we in de periode van solden? Hoeveel zou het tarief bedragen wanneer het slachtoffer een burgemeester is die sjoemelde met subsidies?
    Wie is nu de onnozelaar die pipo die naar zijn mes grijpt of de burger die in dezelfde omstandigheden naar de politie belt?

Plaats een reactie

Delen