Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Foto Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Foto Photonews

Uncategorized

742.707 euro om vakantiedrempels weg te werken

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 742.707 euro vrij om de vakantiedrempels weg te werken. Op deze manier kunnen personen voor wie het niet evident is om op vakantie te gaan dat toch doen. Demir maakte vandaag bekend dat ze het geld in 22 concrete projecten zal steken.

De 22 projecten waar Demir geld voor vrijmaakt, werken allemaal aan het wegwerken van verschillende ‘vakantiedrempels’. Het gaat bijvoorbeeld om organisaties die vakanties aanbieden aan mensen met een fysieke of mentale beperking, mensen die in eenzaamheid leven of mensen die getroffen worden door een ziekte. Ook mensen in kansarmoede worden financieel ondersteund om op vakantie te vertrekken.

“Vakantie kan wonderen doen voor je mens- en wereldbeeld en je mentale veerkracht. Maar op vakantie gaan, ook in eigen land, is helaas niet voor iedereen even voor de hand liggend”, klinkt het bij Demir. “Tal van drempels maken dit voor hen haast onmogelijk. Dankzij deze steunmaatregel wordt voor velen het onmogelijke nu toch mogelijk.”

Een van de organisaties die een steunpakket ontvangt is WeTravel2. De reisorganisatie focust specifiek op mensen met een verminderde mobiliteit. Met de steun die ze van Toerisme Vlaanderen krijgen, willen ze de mogelijkheden van individuele bezoekerspakketten, die fysiek toegankelijk zijn, onderzoeken in Mechelen als pilootstad. De organisatie krijgt daarvoor 44.000 euro steun.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “742.707 euro om vakantiedrempels weg te werken”

Plaats een reactie

Delen