Een brandweerwagen. Foto Shutterstock

Een brandweerwagen. Foto Shutterstock

Uncategorized

85-jarige vrouw sterft bij brand in Antwerpen

Ruben Notteboom

In Antwerpen is deze nacht een bejaarde vrouw omgekomen in een woningbrand. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse om haar te helpen, maar het mocht niet baten. Haar man is in het ziekenhuis opgenomen.

De schade aan het huis is groot, de vlammen sloegen hoog op en enkel de man wist op tijd naar buiten te vluchten. De vrouw kwam helaas om het leven. Het vuur begon rond 4:30 in een huis met drie verdiepingen in de Jozef Liesstraat in Antwerpen. De eerste verdieping en de trappenhal stond in lichterlaaie.

Oorzaak brand onbekend

Later vandaag moet nog gecontroleerd worden of het huis stabiel genoeg is om te blijven staan, anders moet het afgebroken worden wegens instortingsgevaar. Daarnaast controleert de politie ook of de huizen links en rechts van het afgebrande pand schade hebben opgelopen, maar “dat lijkt mee te vallen,” klinkt het bij Wouter Bruyns van de Antwerpse politie in VRT. De brandweer blijft voor de zekerheid ter plaatse.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet volledig zeker. Volgens de eerste aanwijzingen zou een elektrisch toestel in brand geschoten zijn, maar extra onderzoek is nog vereist. Tot het onderzoek afgerond is, blijft de straat afgesloten voor verkeer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “85-jarige vrouw sterft bij brand in Antwerpen”

Plaats een reactie

Delen