Aantal ziekenhuisopnames en besmettingen in dalende lijn

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Aantal ziekenhuisopnames en besmettingen in dalende lijn

Kristof Luypaert

De druk van de coronapandemie op de ziekenhuizen blijft gestaag slinken. Tussen 23 en 29 april zijn dagelijks gemiddeld 201,7 coronapatiënten opgenomen. Dat is 16 procent minder dan in de voorgaande periode, zo blijkt vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen daalt licht. Het aantal overlijdens blijft ongeveer stabiel.

In totaal liggen momenteel 2.779 patiënten (-7 pct) in de Belgische ziekenhuizen. De dalende trend zet zich aan een trager ritme ook door op de afdelingen intensieve zorg: daar liggen nog 862 (-5 pct) mensen met COVID-19.

Ook het aantal besmettingen daalt licht. Tussen 20 en 26 april hebben elke dag gemiddeld 3.310 mensen positief getest op COVID-19. Dat is een daling van 8 procent. Er werden dagelijks ongeveer 44.600 tests uitgevoerd, een stijging van 10 procent tegenover de voorgaande periode. De positiviteitsratio blijft intussen voorzichtig verder dalen, nu tot 8,6 procent.

Het aantal overlijdens blijft ongeveer stabiel met gemiddeld 39,1 overlijdens per dag (-1,1 pct).

Het reproductiecijfer bedraagt nu 0,89, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

6 gedachten over “Aantal ziekenhuisopnames en besmettingen in dalende lijn”

  1. Hoe kan men positief testen op Covid 19 (Corona virus disaster) , wanneer men niet eens weet welk coronavirus men juist zoekt? Want de vaccins werken enkel voor het virus dat uit Wuhan kwam. Wat de doden betreft, zijn we koploper in de wereld. Indien we evenveel bevolking hadden als India zou dat algauw boven de 4000 doden aan een of ander virus belopen. Hoe weet India dat deze mensen stierven aan een bepaald coronavirus. Onze media moeten stoppen met hun bangmakerij. In de sloppenwijken van India worden de lijken immers altijd in open lucht verbrand, dus deze beelden bewijzen niets. Wanneer stopt bij ons de sanitaire dictatuur, de levensverzekering van vivaldi?

  2. Een week geleden was onze zomer om zeep. Alles pikzwart. En nu ? Het paradijs op aarde lonkt. Toch niet het Suikerfeest ? Om daarna alles weer dicht te doen ? Of ben ik een zwartkijker ? Ik ga eens iets zeggen. Ik was amper twintig en met carnaval liep ik door de Sint-Maartenstraat. Een jongen van zo’n 12 jaar was verkleed in Arabier, zo’n Arabier uit Kuifje, met een geweer. Ik vond dat ge-wel-dig. Nu zou dat culturele toe-eigening zijn en dus racisme. Racisme uitbannen ? Dat is hetzelfde als gewapende overvallen willen uitbannen. Dat lukt nooit. Oerwoudgeluiden ? Zullen er altijd zijn. Dus: voor de muselman alles. Maar voor ons, niets.

  3. Covid 19 is covid 19, als mensen ziek worden van een andere ziekteverwekker , doet men daar testen op. Vaccins werken voor meerdere varianten. Maar zoals mensen , veranderen ook virussen na deling. Gelukkig blijft men dit analyseren. India zijn het er 400 DUIZEND per dag dus uw cijfers komen waar vandaan en waar sterven ze volgens u dan aan? Wat zijn de bronnen van uw claims?

Plaats een reactie

Delen