Acht jaar cel voor Luikenaar die dochter verkracht en kind bij haar verwekt

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Acht jaar cel voor Luikenaar die dochter verkracht en kind bij haar verwekt

Anton Schelfaut

De correctionele rechtbank van Luik heeft een 47-jarige Luikenaar veroordeeld tot een celstraf van acht jaar, voor meerdere feiten van verkrachting van zijn dochter. Het misbruik duurde drie jaar lang en de man verwekte daarbij ook een kind bij zijn dochter. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De feiten vonden plaats tussen december 2014 en december 2017. De dochter van de beklaagde verklaarde dat ze eens per week verplicht werd tot seksuele handelingen. Ze raakte zwanger en uit een DNA-test bleek dat haar vader ook de vader van het kind was.

Het meisje kwam in 2014 op 17-jarige leeftijd uit Benin naar België om hier haar studies voort te zetten. De beklaagde verplichtte haar om in zijn bed te slapen. Hij had haar ook doen geloven dat er een vloek op haar zou rusten als ze de feiten zou onthullen of als ze relaties zou onderhouden met andere mannen.

“In droom bij vrouw”

De beklaagde ontkende de meerderheid van de feiten en erkende het vaderschap niet. Hij minimaliseerde ook zijn verantwoordelijkheid en zei dat hij hallucineerde. Hij gaf aan dat hij in een droom dacht dat hij bij zijn vrouw was, toen hij seks had met zijn dochter.

De rechtbank volgde de man niet in die uitleg en veroordeelde hem tot acht jaar cel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Acht jaar cel voor Luikenaar die dochter verkracht en kind bij haar verwekt”

Plaats een reactie

Delen