(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Acht ontvoerde christenen in Nigeria weer vrijgelaten

Sonja Dahlmans

Acht Nigeriaanse christenen, die ontvoerd werden terwijl zij in een bus onderweg waren, zijn weer vrijgelaten. Hun voorganger, Enoch Adeboye, heeft dit bevestigd. De acht waren onderdeel van een evangelische missie toen zij werden overvallen. Wie de daders waren is niet bekend.

De acht zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar zij zullen worden onderzocht. Zij waren onderweg in het midden van het land van Kaduna naar de stad Kafanchan toen ze werden overvallen en ontvoerd.

De staat Kaduna is verdeeld in een noordelijk islamitisch deel en het zuiden van de deelstaat is overwegend christelijk. In het gebied zijn regelmatig ontvoeringen en aanvallen op christenen geweest. Niet alleen de islamitische terroristische groep Boko Haram pleegt regelmatig overvallen en maakt zich schuldig aan ontvoeringen. Ook bandieten maken zich hieraan schuldig en vragen vervolgens om losgeld in ruil voor de vrijlating van hun gijzelaars.

Er is nog niets bekend over het lot van de vier vrouwen die op zes april werden ontvoerd, waarover wij eerder berichtten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen