ANTWERPEN, BELGIUM - FEBRUARY 22 : Sihame El Kaouakibi gets emotional pictured during Press conference regarding Let's go Urban VZW. On 22, February, 2021 in Antwerpen, Belgium, 22/02/2021 (picture by Gregory Van Gansen/PhotoNews

Binnenland politiek

Advocaten El Kaouakibi blijven erbij: “Ze kan alles weerleggen”

Wannes Neukermans

“Ontoelaatbaar en nietig.” Zo noemen de advocaten van Sihame El Kaouakibi de aanstelling van voorlopig bewindvoerster Annemie Moens in de zaak Let’s Go Urban (LGU).

Vanochtend werd voor de ondernemingsrechtbank in Tongeren het verzet van El Kaouakibi tegen de aanstelling van de bewindvoerder behandeld. Volgens Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi, hebben de leden van de raad van bestuur van LGU een vuil spel gespeeld door achter El Kaouakibi’s rug en via eenzijdig verzoekschrift een bewindvoerder te laten aanstellen.

Niet genoeg tijd gekregen

De advocaten van El Kaouakibi blijven erbij dat zij veel van wat haar verweten wordt kan weerleggen. Ze kreeg echter “nooit de tijd om grondig te antwoorden”. Dat zal ze tijdens het gerechterlijk onderzoek moeten doen.

Ook zegt Vercraeye dat de bewindvoerster de voorbije weken haar objectiviteit geschonden door bepaalde uitspraken in de media. Hij vroeg de ondernemingsrechtbank om de aanstelling van de bewindvoerster ongedaan te maken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Advocaten El Kaouakibi blijven erbij: “Ze kan alles weerleggen””

  1. Er was eens een man die in Frankrijk naar het schavot werd gedragen. Voor de valbijl zijn levensdraad doorknipte riep hij met luide stem: “N’AVOUEZ JAMAIS”. Mevr. Sihame zou – de woorden van de grootste Fransman van de XXste eeuw herhalend – kunnen zeggen: “JE VOUS AI COMPRIS”;

  2. Als je de kerk gestolen heb en de kerktoren hangt op uw rug zeg dan dat het niet waar is. Dat was een uitspraak van mijn Peter die varkeskoopman was. Want wij betalen belasting om te mogen liegen. Dat was ook een uitspraak van mijn Peter.

Plaats een reactie

Delen