Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Agent sterft na aanslag op Capitool, verdachte is doodgeschoten

Anton Schelfaut

In de Verenigde Staten is vrijdagmiddag een auto ingereden op een controlepost aan het Capitool in Washington. Daarbij kwam een agent om het leven. Een tweede raakte gewond. De aanvaller werd door agenten neergeschoten toen hij met een mes op hen afrende.

Het Capitool ging na het incident meteen in lockdown “vanwege een externe veiligheidsdreiging”. Niemand mocht het gebouw betreden of verlaten. Aan alle medewerkers werd gevraagd om weg te blijven van ramen en deuren. Alle wegen in de omgeving werden afgesloten. Op het moment van de feiten waren er weinig mensen in het gebouw aanwezig. De Amerikaanse congresleden zijn deze week met reces.

“De verdachte reed met zijn wagen in op twee van onze agenten en raakte vervolgens een hek”, verklaarde politiechef Yogananda Pittman. “De verdachte stapte uit het voertuig met een mes in de hand en liep in de richting van de politie, waarop de agenten op hem schoten.”

Volgens de politie is er geen terroristische link, maar dat wordt verder onderzocht. Over het motief van de dader is nog niets bekend. Ook over zijn identiteit heeft de politie nog niets gezegd. Hij zou wel een strafblad hebben.

Volgens de zender MSNBC zou het gaan om Noah Green, een 25-jarige Afro-Amerikaanse man uit de staat Indiana en tevens een aanhanger van Nation of Islam. De aanvaller werd neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

William Evans, een agent van de Capitoolpolitie, kwam bij het incident om het leven. Hij werkte al 18 jaar bij de politie. Een tweede agent raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen