Donald Trump (Shutterstock)

Donald Trump (Shutterstock)

Uncategorized

Amerikaanse Nationale Archieven mogen oude Trump-tweets niet opnieuw publiceren op Twitter

Pieter Van Berkel

Twitter zal niet toestaan dat de Amerikaanse Nationale Archieven de tweets van de voormalige president Donald Trump opnieuw publiceren op het platform. Dat schrijft Politico.

De National Archives and Records Administration (NARA) werkt aan een officieel online archief van de tweets van Trump, met inbegrip van de tweets die de aanleiding gaven tot zijn verbanning van Twitter. NARA onderhoudt al archieven voor veel andere voormalige functionarissen van de regering-Trump. Twitter-gebruikers kunnen op die manier interageren met oude tweets uit het Trum-tijdperk.

NARA “onderzoekt nog wat de beste manier is” om de inhoud van het Trump-archief openbaar te maken. De tweets worden hoe dan ook op een website geplaatst, maar het is aan Twitter om te beslissen of ze ook op de sociale mediawebsite geplaatst worden.

Twitter zegt nee

En daar komt niets van in huis, klinkt het bij Twitter. “Twitter is als enige verantwoordelijk voor de beslissing welke inhoud beschikbaar is op hun platform”, zegt James Pritchett, woordvoerder van NARA. “NARA werkt nauw samen met Twitter en andere sociale mediaplatforms om gearchiveerde accounts van elke presidentiële administratie te onderhouden, maar uiteindelijk kunnen de platformeigenaren weigeren om deze accounts te hosten. NARA bewaart platformonafhankelijke kopieën van sociale-mediarecords en werkt eraan om die inhoud beschikbaar te maken voor het publiek.”

Het archief dat door NARA wordt aangelegd zal alle tweets van Trump bevatten, dus ook de geblokkeerde en verwijderde tweets.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen