De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

Uncategorized

Amerikaanse politieagent ontslagen na hardhandige arrestatie militair

Simon Segers

In de Amerikaanse stad Windsor, Virginia is een politieagent ontslagen nadat een intern onderzoek uitwees dat hij het protocol niet had nageleefd tijdens een arrestatie. De agent en zijn partner hielden een militair tegen en hij spoot uiteindelijk traangas in het oog van het slachtoffer.

Caron Nazario, de militair die werd tegengehouden, zat aan het stuur van zijn nieuwe wagen met tijdelijke nummerplaten toen de agenten hem teken gaven aan de kant te gaan. Nazario bekende dat hij niet meteen stopte, maar iets verder parkeerde. Uit de bodycambeelden van de agenten blijkt dat zij met getrokken wapens hem bevalen het voertuig te verlaten.

“Wat is er aan de hand?”

De militair bleef rustig en hield zijn handen zichtbaar uit het bestuurdersraam. Op de meermaals herhaalde vraag wat er aan de hand was, gaven de agenten geen antwoord. Nazario weigerde uit te stappen en gaf te kennen dat hij schrik had om het voertuig te verlaten omwille van de dreigende houding van de agenten met getrokken pistolen. De ontslagen agent antwoordde dat zijn angst terecht was. Uiteindelijk gebruikte een van hen traangas en werd Nazario gewelddadig tegen de grond gewerkt om hem te handboeien.

Een intern onderzoek heeft nu uitgewezen dat de agent die de militair aanviel met traangas het politieprotocol niet gevolgd heeft. Hij is ondertussen ontslagen. Ralph Northam, de gouverneur van Virginia reageert ontstelt op het incident. Hij benadrukt de noodzaak voor hervorming binnen de politie. Het incident vindt plaats op een moment dat de spanningen betreffende politiegeweld reeds hoog oplopen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Amerikaanse politieagent ontslagen na hardhandige arrestatie militair”

  1. het is daar dat De Wever zijn mosterd haalt …en allemaal onherkenbaar uiteraard. Bewust om klachten indienen tegen te werken. Legalisatie weed haalt hij uiteraard NIET binnen, geen probleem om jezelf kapot te zuipen.

Plaats een reactie

Delen