Antwerps stadsbestuur trekt definitief stekker uit Let's Go Urban

Burgemeester Bart De Wever en Schepen voor Jeugd Jinnih Beels

Uncategorized

Antwerps stadsbestuur trekt definitief stekker uit Let’s Go Urban

Kristof Luypaert

Na een overleg tussen de diverse partijen van het Antwerps stadsbestuur besliste het schepencollege om definitief de samenwerking met de vzw LGU ‘Let’s Go Urban’ stop te zetten. Dat betekent wellicht ook een snel faillissement van de vzw.

Voorlopig bewindvoerster Annemie Moens die door de ondernemingsrechtbank was aangesteld om het dagelijks bestuur van de vzw over te nemen liet al eerder verstaan dat zonder de subsidies van de stad Antwerpen op het einde van de maand april een faillissement dreigde. Ook de lonen van de medewerkers kunnen dan niet meer worden betaald.

De voorbije jaren pompte de stad Antwerpen ruim 5,5 miljoen euro aan subsidies in de vzw. Het schepencollege wil geen geld meer geven aan het project. De lonen kunnen dan ook niet meer betaald worden. De stad zal zich ook burgerlijke partij stellen in het strafrechtelijk onderzoek naar de vzw en oprichtster El Kaouakibi.

Ook die knoop zou inmiddels doorgehakt zijn. net voor de Antwerpse gemeenteraad. De hele werking komt in handen van een nieuwe vzw die het project LGU nieuw leven in mag blazen.

Nu de stekker uit Let’s Go Urban is getrokken legt de stad de focus op de opvolging. Verwacht wordt dat de opvolging en verderzetting van het project vanavond voorwerp zal uitmaken van debat tijdens de gemeenteraad. Naar alle waarschijnlijkheid zal het project overgedragen worden aan een nieuwe vzw die de continuïteit van het project zal moeten verderzetten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Antwerps stadsbestuur trekt definitief stekker uit Let’s Go Urban”

  1. Eindelijk ! Nu vooral geen cliché doorslag van LGU brouwen en subsidiëren : “van de PoCo-regen in de PoCo-drup” ! Schenk eindelijke eens voldoende subsidies aan Chiro, Scouts etc. zodat die niet quasi enkel met koekjesverkoop, wafelbak, spaghetti etentjes wat fondsen dienen bijeen te schrapen om op bivak kamp te kunnen gaan. Of… zouden die misschien nog onvoldoende multicultureluurs geïndoctrineerd wezen volgens de genaamde PoCo-politicus Bart D.W. uit A.

Plaats een reactie

Delen