Ter Kamerenbos in Brussel deze namiddag. Foto Twitter.

Ter Kamerenbos in Brussel deze namiddag. Foto Twitter.

Uncategorized

Aprilgrap loopt uit de hand: nepfestival in Brussel lokt duizenden mensen, politie zet waterkanon in

/

Een als grap bedoeld festival in het Ter Kamerenbos in Brussel is daarnet helemaal uit de hand gelopen. Duizenden mensen daagden op om feest te vieren, de politie zette het waterkanon in en probeert het park te ontruimen.

Vandaag, op 1 april, werd als grap een festival ‘La Boum’ georganiseerd “met acht podia, honderd dj’s en nul coronaregels”. Naar schatting 5.000 mensen zakten af naar het Ter Kamerenbos in Brussel en hielden daar een feestje met muziekboxen en drank die ze zelf meebrachten.

Rond kwart na vier kwam de politie massaal ter plaatse met verschillende waterkanonnen om het feest stil te leggen. Naast verschillende waterkanonnen werd er ook traangas ingezet om de feestvierders uit elkaar te drijven, maar dat verliep moeizaam. Enkele feestvierders verzetten zich en zouden daarbij ook met flessen naar de politie gegooid hebben, minstens één agent raakte daarbij gewond.

De situatie is er tot op dit moment bijzonder onrustig. De politie probeert het hele park te ontruimen, maar een aantal aanwezigen weigert het Brusselse Ter Kamerenbos te verlaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Aprilgrap loopt uit de hand: nepfestival in Brussel lokt duizenden mensen, politie zet waterkanon in”

  1. Ze wisten al een week dat deze aprilgrap aangekondigd was, en ze laten toch zo een massa samenkomen!!
    In Mechelen en Kortrijk stond een massa politie klaar om iedereen te onderscheppen voor een vreedzame wandeling volgens de corona regels.
    Waar is Von Qwik nu met zijn streng beleid.
    De politievakbond zou echt eens moeten laten begaan en dat De Croo met zijn bende het zelf gaat oplossen, bende sukkels.

Plaats een reactie

Delen