De resten van de wagen.

De resten van de wagen.

Uncategorized

Auto Vlaamse student in brand gestoken in Duitsland: “Extreemlinks vandalisme”

Pieter Van Berkel

Een Vlaamse student werd afgelopen weekend het slachtoffer van vandalisme, toen zijn auto bij een bezoek aan een bevriende Duitse studentenvereniging in brand werd gestoken. Volgens de studentenvereniging moeten de daders in het extreemlinkse milieu gezocht worden.

Onbekende vandalen hebben afgelopen weekend drie auto’s in brand gestoken bij de Marburger Burschenschaft Rheinfranken (een traditionele Duitse studentenvereniging red.) in Marburg, in de Duitse deelstaat Hessen. Twee auto’s gingen in vlammen op. Een derde voertuig geraakte beschadigd.

Volgens de Burschenschaft bestaat er geen twijfel over dat de daders van de brandstichting in het extreemlinkse milieu gezocht moeten worden. “In Marburg wordt hun bereidheid om geweld te gebruiken steeds frequenter en ongeremder, zonder dat tot nu toe ook maar één gewelddaad ten koste van Burschenschaften is opgelost”, klinkt het in een reactie aan Junge Freiheit.

Het is niet de eerste keer dat de Burschenschaft het doelwit is van aanvallen. Vorig jaar werd hun verenigingshuis met paintballkogels aangevallen. Ook werden hun leden in het openbaar geïntimideerd. Ook in andere Duitse steden, zoals Jena, zijn auto’s van studenten in brand gestoken.

“Wie is hier nu mee gebaat?”

Een van de vernielde auto’s behoorde toe aan een Vlaamse student – een lid van de conservatieve studentenvereniging KVHV Gent – die de bevriende Duitse studentenvereniging bezocht. Intussen werd een gofundme-pagina op poten gezet om geld in te zamelen voor het slachtoffer. “Ik was naar daar gereden omdat ik gevraagd werd om promofoto’s te nemen, mijn auto stond geparkeerd aan de Gisonenweg niet ver verwijderd van het huis van de Marburger Burschenschaft Rheinfranken, een vereniging die in november al slachtoffer werd van een gelijkaardige brandstichting”, reageert het slachtoffer.

“Tijdens de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april werd mijn auto door onbekenden in brand gestoken“, klinkt het. “De politie kwam ter plekke om 3u25, vermoedelijk na een melding, maar vond mijn auto reeds volledig uitgebrand. Het was pas enkele uren later dat iemand me meedeelde dat er auto’s waren uitgebrand. Ik ben toen direct gaan kijken en moest tot de vaststelling komen dat mijn auto en daarmee dus ikzelf het slachtoffer zijn geworden van zinloos geweld.”

De student reageert verslagen. “De lokale politie werd geïnformeerd maar vond het niet nodig om fysiek langs te komen voor een vaststelling en om een verklaring af te nemen. Ik nam contact op met de verzekeringsmaatschappij die me informeerde dat de schade niet gedekt zou worden. Dit was natuurlijk een enorme klap om te verwerken, aangezien ik als fotograaf en student deze auto echt nodig heb. Het voelt verschrikkelijk om je eigen zuurverdiende spaarcenten in vlammen te zien opgaan. En voor wat? Wie is hier nu mee gebaat?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen