Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) (Photonews)

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) (Photonews)

Binnenland politiek

Bedrijven kunnen binnenkort nepsollicitaties verwachten

Pieter Van Berkel

Verschillende bedrijven kunnen binnenkort nepsollicitaties verwachten. De Vlaamse regering sloot daarover akkoorden met 33 sectoren. Dat schrijft De Tijd.

In de fictieve sollicitatiebrieven zullen kandidaten met gelijkaardige profielen worden voorgesteld, maar met verschillen in geslacht, leeftijd of afkomst. De Vlaamse regering hoopt op die manier in kaart te brengen in welke mate mensen worden gediscrimineerd in hun zoektocht naar werk.

Geen sancties

De resultaten kunnen niet worden gebruikt om sancties op te leggen en de bedrijven zijn steekproefgewijs geselecteerd. Er zullen geen ondernemingen worden uitgekozen omdat er vermoedens van discriminatie bestaan. De Vlaamse regering wil de praktijktesten uitdrukkelijk niet gebruiken om discriminerende bedrijven te ontmaskeren en te bestraffen, maar wil data verzamelen om met de verschillende sectoren plannen maken om discriminatie te bestrijden.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) sloot een akkoord met 33 sectoren, waaronder elektriciens, kappers, fitnesszaken, de horeca, de betonindustrie, de binnenscheepvaart, taxibedrijven, de vastgoed- en de diamantsector en de kleinhandel. Het gaat alles samen om 1,9 miljoen Vlamingen in de privésector.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “Bedrijven kunnen binnenkort nepsollicitaties verwachten”

  1. Er zijn REDENEN waarom bedrijven liever bepaalde mensen niet aannemen. Dat is toch hun goed recht?
    Gaat de overheid mij nu lastig vallen in mijn eigen bedrijf dat ik op eigen risico en ZONDER subsidies heb opgebouwd?
    Get a life !!

  2. Misschien is het omdat de overheid er van uit gaat dat we niet genoeg werk hebben, dat we nu ook wel nep-sollicitaties kunnen beginnen verwerken. Dank zij de Corona-maatregelen is de economie toch gekrompen, wat extra werk erbij is altijd welkom.
    Dus vanaf nu, als er meerdere interessante CV’s binnenkomen, hier zeker niet op rekenen en toch ook maar de niet interessante profielen ook uitnodigen, gezien er enkele mogelijk niet zullen komen opdagen…

  3. Uitlokking, bedrog, simulatie, verraad, verklikking ,…. alles is goed voor deze regering om hun linkse, contraproductieve en bepamperend beleid van zogenaamde minderheden te rechtvaardigen en te legaliseren. Geen van die zogenaamde werkloze asielzoekers wil werken. Ze hangen liever aan de uier van de staat en runnen een illegaal handeltje. Wat een bende idioten bestuurt dit op sterven na dode avondland.

  4. “Groen” lijkt de vroegere sovjet-politiek wel genegen! En wat betreft de discriminatie van Moslims: Mijn vrouw werkt in een bedrijf waar ook verscheidene Moslims werken. Op dit moment: allemaal ziek! – Ramadam-!!!!

Plaats een reactie

Delen