Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Uncategorized

Bewindvoerder Let’s Go Urban maand langer actief, verzet afgewezen

Ruben Notteboom

Het verzet van Sihame El Kaouakibi is afgewezen. De bewindvoerder van Let’s Go Urban blijft nog een maand langer actief. Dat besliste de ondernemingsrechtbank van Tongeren in de zaak van de politica. Sihame El Kaouakibi (voormalig Open Vld) wordt beschuldigd van subsidiefraude.

“Op basis van haar bevindingen zal men nu moeten kijken of de nodige voorwaarden er zijn voor een faillissementsaanvraag of gerechtelijke reorganisatie”, zegt de persrechter van de Antwerpse ondernemingsrechtbank over Let’s Go Urban volgens HLN, nu de stad niet langer wil samenwerken.

“Georganiseerd bedrog van Let’s Go Urban”

De bewindvoerder noemt de praktijken niets meer dan “georganiseerd bedrog.” Zeker 450.365,83 euro is nog steeds niet verklaard binnen Let’s Go Urban. De advocaten van El Kaouakibi tekenden verzet aan tegen de bewindvoerder. Ze hoopten daarmee haar opdracht stop te zetten zodat de controle zou afzwakken. Op dat verzet werd niet ingegaan. Integendeel zelfs, de bewindvoerder mag een maand langer blijven.

El Kaouakibi moet nu binnen 21 dagen een vordering tot faillissement of gerechtelijke reorganisatie instellen. Het wordt steeds heter onder haar voeten. Laatst zei ze zelfs dat “haar vechtlust op is”. “Ik aanvaard de beslissingen die genomen zullen worden”, klinkt het nog. Het is volgens haar geen schuldbekentenis omdat ze “geen eerlijke kans” zou gehad hebben om alles te verklaren.

Politieke strijd

De zaak van El Kaouakibi doet ook veel politiek stof opwaaien. Haar zaak liet een strijd losbarsten op alle politieke niveaus. Volgens onze columnist doet de zaak de kloof tussen N-VA en Vlaams Belang verdiepen. Open Vld heeft gezichtsverlies geleden, hoewel El Kaouakibi nu wel uit de partij is gestapt. Ten slotte stellen verschillende mensen op sociale media zich vragen bij haar advocaat, Johan Vande Lanotte, een voormalig politicus van sp.a/Vooruit.

Het is onduidelijk of alle lijken uit de kast zijn. Faroek Özgünes haalde eerder nog aan op VTM NIEUWS dat El Kaouakibi en Vande Lanotte al vaak de kans hebben gehad om met antwoorden te komen, maar “die komen er niet. Op de zwaarste beschuldigingen is nooit gereageerd met duidelijke antwoorden en verklaringen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Bewindvoerder Let’s Go Urban maand langer actief, verzet afgewezen”

Plaats een reactie

Delen