De huidige president van de Verenigde Staten Joe Biden. Foto Shutterstock

De huidige president van de Verenigde Staten Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Biden krijgt volgens poll steun van 52% van de Amerikanen

Simon Segers

Uit een peiling bij de Amerikaanse bevolking blijkt dat 52% het beleid van de president goedkeurt. Dit is de derde laagste beoordeling sinds het begin van de metingen in 1945.

Alleen president Ford (48%) en president Trump (42%) kregen na 100 dagen in het Witte Huis minder goedkeuring van de Amerikanen. 64% van de respondenten keurt wel Bidens aanpak van de pandemie goed, hoewel slechts 37% hem steunt in zijn migratiebeleid. Algemeen is er al decennia lang een duidelijke trend van polarisatie in het land. In 1945 stemde nog 87 procent van de Amerikanen in met het beleid van president Harry Truman en in 1961 83 procent met dat van JFK. De goedkeuring daalde echter naar 73% bij Ronald Reagan. President George H. W. Bush, wiens ambt eindigde in 1993, was de laatste president die een ‘approval rating’ van meer dan 70 procent kon halen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Biden krijgt volgens poll steun van 52% van de Amerikanen”

  1. Wacht maar tot hij in de zakken van de Amerikanen gaat beginnen zitten om zijn relance plan,Green Deal en de migratie te kunnen bekostigen!Ondertussen ergens nog vlug een oorlog starten en hij zal rap onder de 50% zakken.Vergeet ook niet dat meer dan 70miljoen Amerikanen voor Trump hebben gekozen en velen er nog van overtuigd zijn dat er fraude werd gepleegd.De bemoeienis van de federale overheid in de interne keuken van de staten,wat typisch iets is voor Democraten,wordt niet gesmaakt door de gouverneurs zelfs niet bij democratische!

  2. Dat is nu net wat Biden niet begrijpt. Biden is verkozen met 50.5%, wat betekent dat hij 49.5% van de Amerikanen tegen zich heeft. Elke beslissing die je dan neemt en waar niet iedereen achter staat, doet de schaal kantelen. Door alles terug te draaien waar Trump voor stond, tastte zijn draagvlak verder aan. Hier in België is zoiets niet mogelijk, politici worden immers niet verkozen, je moet er zelfs niet voor op een kieslijst staan, en je mag zelfs een strafblad hebben (geld verbranden), je wordt nog minister.

Plaats een reactie

Delen