De Amerikaanse President Joe Biden. Foto Shutterstock

De Amerikaanse President Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Biden wil belasting op vermogenswinst verdubbelen om ongelijkheid te bestrijden

Simon Segers

De Amerikaanse president wil de belegginsbelasting op inkomens van meer dan een miljoen dollar verhogen van 20% naar 39,6%. Biden wil met deze inkomsten sociale ongelijkheid bestrijden, dat meldt Bloomberg.

Iedereen die meer dan een miljoen dollar per jaar verdient zal naast dit verhoogd tarief ook nog steeds de extra belasting op belegginswinsten van 3,8% moeten betalen. President Obama voerde deze in 2013 in om zijn Obamacare, hervormingen van de gezondheidszorg, te financiëren. Dit zou betekenen dat bepaalde investeerders in totaal 43,4% belastingen zullen moeten betalen op hun winsten. Dit is meer dan bij bepaalde loonschijven.

American Jobs Plan

Biden vindt het naar eigen zeggen oneerlijk dat sommige investeerders minder belastingen betalen dan mensen uit de middenklasse. De regering bespreekt ook een verhoging van de succesierechten voor de rijken. Het Witte Huis komt met plannen om de vennootschapsbelastingen te verhogen om het ‘American Jobs Plan’ met een geraamd kostenplaatje van 2.250 miljard dollar te betalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Biden wil belasting op vermogenswinst verdubbelen om ongelijkheid te bestrijden”

Plaats een reactie

Delen