(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Biden wil mentholsigaretten verbieden

Pieter Van Berkel

De regering-Biden zal deze week een verbod op mentholsigaretten voorstellen. Het plan wordt gesteund door burgerrechtengroeperingen die zeggen dat zwarte Amerikanen disproportioneel geschaad worden door het product.

De Amerikaanse Food and Drug Administration moet donderdag reageren op op een burgerpetitie uit 2013, die een verbod op mentholsigaretten vraagt. Het zou jaren kunnen duren vooraleer het verbod van kracht wordt. Waarschijnlijk zal de tabaksindustrie juridische stappen ondernemen om het verbod aan te vechten.

Volgens antitabaksgroepen en burgerrechtengroeperingen worden zwarten disproportioneel geschaad door het product. Mentholsigaretten maken 37 procent van het totale marktaandeel voor sigaretten uit in de Verenigde Staten. 85 procent van de zwarte rokers gebruikt mentholsigaretten, tegenover 29 procent van de blanke rokers.

Uit documenten van de tabaksindustrie, die in de jaren 90 werd vrijgegeven, zou blijken dat men specifiek wou inzetten op jonge zwarte rokers om mentholproducten te verkopen. Winkels in arme zwarte buurten hebben een hoger percentage mentholreclames, zo blijkt uit Californisch onderzoek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Biden wil mentholsigaretten verbieden”

Plaats een reactie

Delen