Joe Biden. Foto Shutterstock.

Joe Biden. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Biden wil spanningen met Rusland aanpakken en pleit voor top

Ruben Notteboom

Biden wil de hand uitreiken naar Rusland. Hij hoopt om zo de samenwerking tussen de twee landen te verbeteren. De relaties tussen Rusland en Amerika verlopen al een tijdje stroef, zeker na de conflicten in Oekraïne. Gisteren kondigde de VS zelfs nieuwe sancties aan tegen de Russen omdat ze naar verluidt een grote hackoperatie zouden hebben uitgevoerd.

De relaties tussen Rusland en Amerika verbeterden onder Trump, die het Kremlin niet constant viseerde. Nu beweert Biden dat hij een “escalatie van de spanningen wil vermijden.”   “We willen een stabiele, voorspelbare relatie. Maar als Rusland zich blijft inmengen in onze democratie, dan ben ik er klaar voor om verdere acties te ondernemen,” klinkt het. Of het Kremlin goed op die uitnodiging zal reageren, is nog onduidelijk.

Biden heeft wel vorige week met Poetin getelefoneerd. Biden zei dat hij voorstelde om deze zomer een “top in Europa te organiseren zodat wereldwijde uitdagingen kunnen aangepakt worden die samenwerking vereisen.” Hij had het daarbij over Noord-Korea, de pandemie en klimaatverandering. Ook op deze uitnodiging heeft Poetin nog niet gereageerd. Rusland is namelijk niet blij met de sancties en kondigt een scherpe tegenreactie aan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Biden wil spanningen met Rusland aanpakken en pleit voor top”

  1. De enige taal die dictators verstaan is de taal van de macht. Dictators lachen met softies. Dat is niet enkel zo voor Poetin, maar ook voor Erdogan en de islamfundamentalisten.

  2. Trump had de verdienste overal vrede en stabiliteit te brengen wat door de linkse media verzwegen werd.de linkse democraten zijn nog maar juist aan de macht en bombardementen op Syrie,ambras met Iran,Korea,Rusland,China.in de Oekraine provoceert hij de Russen samen met de Nato met gevolg dat de Russen ook troepen sturen naar de grens.de wapenindustrie in Amerika geleid door ……. moet terug geld verdienen.

Plaats een reactie

Delen