Een Boeing 737 MAX-toestel. Foto Shutterstock

Een Boeing 737 MAX-toestel. Foto Shutterstock

Uncategorized

Boeing 737 MAX bevat mogelijk nog elektronisch defect

Simon Segers

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft vliegmaatschappijen aangeraden om Boeing 737 MAX-toestellen tijdelijk aan de grond te houden. Er bestaan vermoedens van een elektronisch probleem bij bepaalde serienummers. Een nazicht van 80 tot 90 vliegtuigen is noodzakelijk.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) verklaren dat het om een specifieke reeks MAX-toestellen gaat. Ondertussen zijn de betreffende vliegmaatschappijen op de hoogte gebracht. Maatschappijen als United Airlines en American Airlines zullen tijdelijk een vermindering kennen in hun vliegverkeer. Het nazicht zal maximaal enkele dagen duren. Hierna zullen de goedgekeurde toestellen snel opnieuw kunnen deelnemen aan het vliegverkeer.

Fraude

De Boeing 737 MAX vertoont reeds sinds de lancering in 2016 verschillende problemen. Na twee dodelijke crashes in Indonesië en Ethiopië beslisten de luchtvaartautoriteiten om het toestel tijdelijk aan de grond te houden. Uit onderzoek bleek dat de ongevallen veroorzaakt waren omdat Boeing de piloten onvoldoende geïnformeerd had over de aanpassingen tegenover het laatste 737-model. De vliegtuigbouwer betaalde vervolgens een minnelijke schikking van 2,5 miljard dollar na beschuldigingen van fraude. Sinds november vorig jaar is de 737 MAX opnieuw in dienst genomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen