Braziliaans president Jair Bolsonaro

Braziliaans president Jair Bolsonaro

Uncategorized

Bolsonaro wil gehoorzaamheid van het leger om avondklok af te schaffen

Wijnand Meeus

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwacht gehoorzaamheid van zijn leger in het geval hij beveelt dat militairen een einde moeten maken aan de avondklokken. “Als ik het bevel geef, kan ons leger op een dag de straten opgaan om een einde te maken aan die laffe avondklokken”, klinkt het.

Bolsonaro verzet zich al sinds het begin van de coronacrisis tegen de door regionale gouverneurs ingestelde quarantaines en lockdowns. “Ik ben de opperbevelhebber van het leger”, klinkt het bij de Braziliaanse president. “Als ik het bevel geef, kan ons leger op een dag de straten opgaan om een einde te maken aan die laffe avondklokken, het recht om te gaan en staan waar je wilt te garanderen, evenals het recht op werk of om kerkdiensten te houden. Om al die dingen te garanderen die door gouverneurs en sommige burgemeesters onmogelijk worden gemaakt en de hele maatschappij ontwrichten.’’

In een interview zegt de president nog niet in detail te willen treden “over wat ik voorbereid”. “Als we problemen krijgen, hebben we een plan”, aldus de president. Vorige maand benoemde Bolsonaro zijn voormalige stafchef tot minister van Defensie en verving hij de complete legertop. Dat besluit, dat onderdeel was van een kabinetsherschikking, leidde tot grote onrust bij meerdere hoge militairen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Bolsonaro wil gehoorzaamheid van het leger om avondklok af te schaffen”

Plaats een reactie

Delen