Rellen in Noord-Ierland. Foto Shutterstock.

Rellen in Noord-Ierland. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Bomaanslag op politie in Noord-Ierland verijdeld

Ruben Notteboom

Er is een bomaanslag verijdeld op een Noord-Ierse politieagente. De politie is een onderzoek gestart naar poging tot moord. De motieven van de dader zijn nog onbekend, maar de kans is groot dat het te maken heeft met de recente rellen.

Verschillende Noord-Ierse protestanten kwamen laatst de straat op, wat zorgde voor zware confrontaties met de politie. Ze zijn ontevreden over verschillende zaken, inclusief de koers die de Brexit uitvaart en de coronamaatregelen. Daarnaast zijn ze ontevreden over hun levensomstandigheden. De details daarover kunt u hier lezen.

“We zullen niet teruggesleurd worden naar een tijd van kogels en bommen”

De bom werd onder de auto geplaatst van de agente. De wagen stond niet ver van haar woning. Er is ook nog geen verantwoordelijkheid opgeëist voor de poging. Daarnaast is het ook onduidelijk of dit gaat over iemand die alleen handelde, of in georganiseerd groepsverband werkt.

De premier van Noord-Ierland, Arlene Foster, spreekt van terrorisme en een nieuwe golf van geweld. Ze hoopt dat Noord-Ierland niet opnieuw teruggaat naar een tijdperk van bommen, kogels en politiek geweld zoals met de IRA.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen