Terrassen mogen weer open in Groot-Brittannië. Foto Shutterstock.

Terrassen mogen weer open in Groot-Brittannië. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Versoepelingen in Engeland: terrassen, fitnesscentra en kappers mogen open

/

Brits premier Boris Johnson heeft zonet een hele reeks versoepelingen aangekondigd die volgende week zullen plaatsvinden in Groot-Brittannië. Terrassen mogen weer openen, net onder meer als fitnesscentra, kappers en niet-essentiële winkels.

“We blijven vasthouden aan onze roadmap to freedom”, zo zei de Britse Prime Minister onder meer tijdens de persconferentie. Dat houdt in dat de beloofde versoepelingen van 12 april er inderdaad zullen komen. In tegenstelling tot ons land lopen de vaccinaties in Groot-Brittannië wel bijzonder vlot en kunnen beloftes over versoepelingen mede daardoor wel nagekomen worden.

Concreet gaat het om een reeks versoepelingen die het sociale leven in het land opnieuw zouden kunnen heropstarten. Zo mogen terrassen van zowel cafés als restaurants weer open, mogen bijvoorbeeld ook fitnesscentra en dierentuinen heropenen en ook kapper en niet-essentiële winkels kregen goed nieuws. Premier Boris Johnson kondigde ook aan op 12 april ook zelf naar een café te gaan “to drink a pint of beer”.

De volgende versoepelingen in Groot-Brittannië staan gepland op 17 mei. Dan zouden cafés en restaurants volledig mogen heropenen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen