N-VA trekt met vertrouwde gezichten als lijsttrekkers richting verkiezingen

De Wever, Diependaele en Jambon trekken elk een lijst. Belga

Uncategorized

Brand in Brecht: “Brandweerwagen van leger was net in onderhoud”

Anton Schelfaut

Op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld in Brecht brak gisteren een grote brand uit na schietoefeningen van het leger. In het Kamp van Brasschaat zou normaal altijd een brandweerwagen van het leger paraat staan, maar die was vrijdag in onderhoud. Dat zegt een anonieme bron dicht bij de legerleiding vandaag in Gazet van Antwerpen.

“Dat is natuurlijk een onfortuinlijke omstandigheid”, aldus de anonieme bron. “Die wagen had voor de eerste, snelle interventie kunnen zorgen. En was dit meegenomen in het voorafgaand overleg met de lokale brandweerkorpsen over de schietoefeningen?”

De brand raakte gisterenavond onder controle na een hele dag van bluswerken. “De militairen ter plaatse riepen vanmorgen (gisteren, red.) snel de hulp in van de brandweer”, zo meldde Defensie. “Het vuur verspreidde zich echter over het hele schietveld en veroorzaakte zware rookontwikkeling. Wij betreuren de schade die de vlammen hebben aangericht, maar zijn opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen.”

Defensie wil zich bij de bevolking verontschuldigen voor het ongemak dat de brand heeft veroorzaakt. “Er zal een onderzoek worden ingesteld om de precieze oorzaken vast te stellen en om nuttige lessen te trekken voor de toekomst”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Brand in Brecht: “Brandweerwagen van leger was net in onderhoud””

  1. Onder Flahaut werden de genietroepen van Brasschaat verplaatst.
    Als er vroeger schietoefeningen en er brak een brandje uit werden er bulldozers ingezet om met succes deze te blussen en was de situatie snel onder controle.
    Om nu met het excuus te komen dat de brandweerwagen in onderhoud was is wel wat kort door de bocht.
    Alle voorzienegen waren er, maar Flahaut kon gewoon zijn goesting doen.
    Niemand die zich vragen bij stelde destijds wat betreft de veiligheid na het weghalen van de genietroepen met hun bulldozers.
    Den ABL kennende zullen ze er met excuses van afkomen.
    belgië Op zijn smalst. 🙁

Plaats een reactie

Delen