Een Anglicaanse kerk in Nigeria (Wikimedia)

Een Anglicaanse kerk in Nigeria (Wikimedia)

Uncategorized

Bus met anglicaanse christenen overvallen in Nigeria: één dode

Sonja Dahlmans

Op 6 april werden leden van de Anglicaanse kerk in Nigeria overvallen terwijl zij in een bus zaten. De chauffeur kwam om het leven. Vier andere inzittenden geraakten gewond en vier vrouwen werden ontvoerd.

De anglicanen reden met een bus over de Kaduna-Kachiaweg in het midden van het land. De chauffeur, Alfred Makinde, werd direct gedood en vier andere inzittenden raakten gewond. Vier vrouwelijke gemeenteleden, een oudere dame en drie jonge vrouwen, werden ontvoerd. Andere passagiers wisten op tijd te ontvluchten.

De overvallers blokkeerden de weg op ongeveer 32 kilometer van de stad Kaduna en openden het vuur op de bus en nog een andere truck. Zij hebben inmiddels contact opgenomen met de Anglicaanse kerk en eisen $125.000 aan losgeld.

Nog kort geleden werden er op dezelfde weg acht christenen ontvoerd. Nigeria is verdeeld in een overwegend islamitisch noorden en een christelijk zuiden. De spanningen juist op de grens van deze gebieden nemen toe. Sinds begin juli 2020 zijn er reeds 240 christenen in het midden van het land vermoord. Ook ontvoeringen komen regelmatig voor.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen