Iran en Saoedi-Arabië tekenen overeenkomst onder bemiddeling van China

Shutterstock

Uncategorized

Chinese bioscopen worden verplicht propaganda te tonen

Wijnand Meeus

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Communistische Partij van China dienen alle Chinese bioscopen vanaf nu twee keer per week propagandafilms draaien. De bioscopen die toebehoren aan de National Alliance of Arthouse Cinemas moeten zelfs vijf van dit soort films per week vertonen en actief promoten.

De bioscopen van de National Alliance of Arthouse Cinemas beschikken sowieso al over enkele zalen die uitsluitend zijn voorbehouden voor het vertonen van propagandafilms. In totaal bezit de NAAC 5.000 bioscopen. Het doel van het vertonen van de propaganda is het vieren van de 100ste verjaardag van de Communistische Partij. Deze zal plaatsvinden op 1 juli 2021.

“Deze soort films prijzen het liefhebben van de partij, de natie en het socialisme”, klinkt het bij de Nationale Filmadministratie.  “Alle bioscopen moeten niet alleen garanderen dat de films worden vertoond, maar moeten er ook voor zorgen dat de voorstelling goed worden bezocht”, vult de overheid aan. Daarom wil de overheid dan ook dat de tickets voor de films worden verlaagd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Chinese bioscopen worden verplicht propaganda te tonen”

Plaats een reactie

Delen