Pedro Facon. Foto Photonews.

Pedro Facon. Foto Photonews.

Uncategorized

Coronacommissaris Pedro Facon wil dat versoepelingen uitgesteld worden

/

Coronacommissaris Pedro Facon spreekt zich in de aanloop van het komende Overlegcomité uit over de versoepelingen die binnenkort gepland staan. Facon hoopt dat die uitgesteld zullen worden. “Wat het commissariaat betreft, moeten we voor verdere versoepelingen eerder naar midden mei kijken.”

Aankomende woensdag staat opnieuw een Overlegcomité op het programma, met op de agenda de geplande versoepelingen. De versoepelingen die op 1 april zouden worden doorgevoerd, het zogenaamde buitenplan, werden tijdens het vorige Overlegcomité geschrapt. Het lijkt erop dat ook de beloofde heropening van de horeca op 1 mei niet zal doorgaan.

“Niet te snel willen gaan”

Zowat alle virologen of andere experten spraken zich de voorbije dagen uit tegen versoepelingen. Na onder meer Marc Van Ranst en Pierre Van Damme mengt ook coronacommissaris Pedro Facon zich in de debatten.“Mijn boodschap is niet te snel willen gaan”, aldus Facon. “Anders verbrodden we onze kans om in een veilige zone terecht te komen.”

“We zitten op 19 april met de heropening van de scholen en op 26 april gaan de winkels weer open”, zegt hij. “De gemaakte beloftes rond 1 mei worden daardoor allesbehalve evident. Wat het commissariaat betreft, moeten we voor verdere versoepelingen eerder naar midden mei kijken. Epidemiologisch gesproken moeten we een rustperiode van drie weken inlassen na het doorvoeren van versoepelingen, zodat we de impact daarvan kunnen inschatten.”

Later in het interview heeft Facon het ook over midden juni, in plaats van midden mei. “Vanaf dan kunnen we wat meer risico’s beginnen te nemen. Maar vandaag is het 8 april (datum van het interview, nvdr.). Mijn boodschap is nu nog niet te snel te gaan. Anders verbrodden we onze kans om snel in een veilige zone terecht te komen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Coronacommissaris Pedro Facon wil dat versoepelingen uitgesteld worden”

Plaats een reactie

Delen