Curator faillissement El Kaouakibi pluist boekhouding uit en bevestigt "bewarende maatregelen" te nemen

Sihame El Kaouakibi en Bart Somers tijdens een persconferentie. Foto: Photonews

Binnenland politiek

Curator faillissement El Kaouakibi pluist boekhouding uit en bevestigt “bewarende maatregelen” te nemen

Kristof Luypaert

Curator Philippe Termote heeft een schrijven ontvangen van de Stad Antwerpen met de vraag om bewarende maatregelen te nemen in het faillissement Point Urbain en de stad aan te sluiten als schuldeiser en belanghebbende partij, hetgeen de curator ook deed. Dat is zopas aan onze redactie bevestigd.

“Het schrijven met informatie wordt in het dossier opgenomen. De curator is na ontvangst van de boekhouding deze week volop bezig om het volledige dossier van het faillissement van Point Urbain prioritair te onderzoeken en zal indien nodig de bewarende maatregelen nemen om de belangen van schuldeisers te beveiligen” klinkt het verder.

De bewarende maatregelen kunnen onder meer het bewarend beslag zijn op bankrekeningen, maar ook op vastgoed. Een deel van dat vastgoed bevindt zich in de Antwerpse gemeente Edegem. Daar gaat het onder meer over een luxueuze villa met zwembad. Die stond ook lange tijd te huur via sites zoals booking.com.

Merkwaardig is ook dat de aankoopprijs van de villa, volgens VTM ongeveer 400.000 euro sterk afwijkt van de normale marktwaarde van het huis. Die zou bij een vorige verkoop overigens aan 750.000 euro verkocht zijn. De huurder van die villa blijkt ook een bekende van El Kaouakibi. Dat zou de man zijn die recent zou aangesteld zijn als voorzitter van de raad van bestuur van de vzw LGU.

El Kaouakibi’s vastgoedimperium zou ongeveer 2,5 miljoen euro waard zijn

Enkele jaren terug zijn door El Kaouakibi ook nog een aangrenzende perceel bouwgrond aangekocht. De marktwaarde van al het vastgoed samen bedraagt volgens VTM bijna 2,5 miljoen euro.

Daarnaast beschikt ze ook nog over een pand in de Hazelaarstraat te Antwerpen, waar ze woont, samen met haar partner. Dat pand heeft een waarde van naar schatting 815.000 euro. In augustus 2020 zou ze ook nog een ander pand ter waarde van 750.000 euro hebben gekocht.

“Over volgende stappen zal door nog te gepasten tijde gecommuniceerd worden”, besluit curator Termote zijn mededeling.

Vanavond publiceerden onze collega’s van de satirische website ’t Scheldt, die sinds het begin van het dossier rond Sihame El Kaouakibi al diverse onthullingen aan het licht brachten, dat er zich een verhuiswagen bevond op de oprit van de villa waar El Kaouakibi eigenaar van is. Beweging is er niet vastgesteld. Ook toen één van onze redacteurs deze namiddag toevallig langs de villa wandelde merkte ook hij een Bordeaukleurige Mini en een witte Ford bestelwagen op. Volgens onze informatie is die bestelwagen daar wel vaker opgemerkt.

’t Scheldt signaleert een bestelwagen op oprit van villa te Hovestraat 128 Edegem. (Foto: ’t Scheldt)
Ook toen onze redacteur deze middag passeerde stond er een bordeaux Mini en een bestelwagen (zie foto ’t Scheldt) geparkeerd (Foto: PAL NWS)

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen