Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Uncategorized

Dader (19) van schietpartij bij pakjesbedrijf FedEx blijkt oud-werknemer

Niels Geerinck

Gisteren vond er in de Amerikaanse stad Indianapolis een schietpartij plaats nabij een verdeelcentrum van het pakjesbedrijf FedEx. Er vielen meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden. De dader zou een ex-werknemer zijn.

Volgens bronnen bij de FBI en de politie zou de dader de 19-jarige Brandon Scott Hole zijn. Een oud-werknemer van FedEx. Hij zou vorig jaar nog gewerkt hebben in de vestiging waar het bloedblad was aangericht. De reden is nog altijd niet duidelijk.

Hole begon zijn slachtpartij op de parking van de vestiging. Daarbij lieten 4 mensen het leven. Daarna ging hij het gebouw binnen waarbij hij nog 4 anderen neerschoot. Nog verschillende andere mensen raakten gewond, 5 moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Volgens het hoofd van de politie nam de schutter ook zijn eigen leven, net voordat de politie het gebouw betrad.

Eerdere meldingen van moeder

Volgens bronnen bij de politie zou de moeder van de verdachte al eerdere meldingen gedaan hebben. Ze waarschuwde hierbij steeds voor de gewelddadige plannen die haar zoon zou koesteren. Agenten namen vorig jaar nog een jachtwapen in beslag bij Hole.

Vlaggen halfstok

De Amerikaanse president Joe Biden reageert in een persmededeling. Hierin deelt hij zijn afschuw mee voor de schietpartij. Op bevel van Biden zullen de vlaggen op het Witte Huis en overheidsgebouwen gedurende een tijdje halfstok hangen.

Volgens Biden komen er elke dag nog te veel Amerikanen om door vuurwapens. “We moeten meer doen om levens te redden”, zo zegt Biden. Het is algemeen geweten dat Biden heel wat maatregelen wil nemen om het Amerikaans grondrecht op wapenbezit in te perken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen