Rik Andries - Foto Thuis

Rik Andries - Foto Thuis

Uncategorized

De Kat is niet meer: acteur Rik Andries (84) overleden

Wim De Smet

Acteur Rik Andries (84), bekend van zijn rol als held in de jeugdserie De Kat, is overleden. Andries genoot ook bekendheid als dokter Walter in de VRT-soap Thuis.

Het overlijden van Rik Andries werd bekendgemaakt op VRT NWS. De acteur was sinds de jaren ’60 te zien in verschillende televisiereeksen op de toenmalige BRT. Hij speelde onder meer in Midas, Keromar en Buiten De Zone. In de jaren ’80 was hij een jeugdheld, dankzij zijn vertolking van David De Kat in de gelijknamige jeugdserie die geregisseerd werd door Senne Rouffaer. De Kat was een milieuactivist die het opnam tegen een bedrijf dat een bedreiging bleek voor de natuur. De serie lokte destijds honderdduizenden jonge kijklustigen.

Walter De Decker

In 1995 was Rik Andries ook een van de acteurs die het begin van de soapserie Thuis mee vorm gaf. Hij speelde er de rol van huisarts Walter De Decker, de toenmalige echtgenoot van Marianne Bastiaens.

Andries was ook jarenlang actief bij de KVS. In 1993 werden hij en samen andere acteurs collectief ontslagen.

Rik Andries overleed aan een slepende ziekte.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

1 gedachte over “De Kat is niet meer: acteur Rik Andries (84) overleden”

Plaats een reactie

Delen