Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

De Roover (N-VA) in de clinch met ‘Zijne Onraakbaarheid’ Van Ranst: “Compleet van ’t padje af”

Anton Schelfaut

Op Twitter is een discussie ontstaan tussen N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover en viroloog Marc Van Ranst. Die laatste vond het “opmerkelijk en schandalig” dat de parlementaire medewerker van De Roover in een ironische tweet opschepte over zijn lockdownfeestjes. “U bent compleet van ’t padje af”, haalde de N-VA’er uit naar Van Ranst.

“Vandaag overschrijden we wereldwijd de trieste kaap van 3 miljoen coronadoden, waarvan bijna 1 miljoen in Europa. Waar lijkt voor sommigen de prioriteit te liggen? Bij pinten drinken op een terras”, schreef viroloog Marc Van Ranst vrijdag op Twitter. “Dan drinken we ze maar zoals de afgelopen maanden gezellig binnen tot 5 uur ’s ochtends met alle vrienden erbij”, reageerde parlementair medewerker Aaron Verbrugghe met een kwinkslag.

Die opmerking schoot bij Van Ranst in het verkeerde keelgat. “Ik vind het opmerkelijk en schandalig dat de parlementair medewerker van Peter De Roover (N-VA) op Twitter stoeft over zijn lockdownfeestjes. Totaal verlies van normen en waarden”, aldus de viroloog.

“Voor normen en waarden in de leer geweest bij de Stasi, mijnheer Van Ranst? Wat een gore streek om een ironische tweet van een jongeman (met het lef op Zijne Onraakbaarheid MVR te antwoorden) te verlinken bij zijn werkgever. Dit maakt me zo boos. U bent compleet van ‘t padje af”, verdedigde De Roover zijn medewerker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “De Roover (N-VA) in de clinch met ‘Zijne Onraakbaarheid’ Van Ranst: “Compleet van ’t padje af””

  1. Indien MVR zoveel tijd en energie moest steken in de virologie, en degelijk onderzoek naar covit 19 zouden we allicht geen (ik zeg niet alle) nodeloze maatregelen moeten ondergaan.
    TV Studio’s en (a)sociale media afschuimen is zijn hoofdbezigheid.
    Het valt ook niet te ontkennen dat hij een hoog gehalte narcistische trekken heeft.

  2. Al onze vooraanstaande (???????) zijn schatplichtig aan donaties van Bill Gates(zeer omstredenin de corona plandemie) en de GAVI groep. Hoe kunnen onze politici(ook de oppositie) dit goedpraten?
    Trouwens waar waren onze… logen bij de griepepidemies in 2014/15 en 2017/18 toen alle ziekenhuizen vol lagen, IZ overbezet waren en reguliere zorg moest worden uitgesteld, er massale oversterfte was?

  3. Ik begin sterk te twijfelen of deze MVR wel een viroloog is. Die man steekt meer energie en tijd in de media en in kranten, dan dat hij in zijn labo zijn werk aan het doen.
    Het is opvallend hoe mediageniek die man is en daarbij nog veel tijd over heeft om iedereen kritisch een kleedje te passen als hem iets in het pad wordt gelegd. Iedereen wist al dat hij een afkeer heeft van VB en NVA en van iedereen die het niet met hem eens is. Ik vraag af of zijn werkgever hier allemaal mee akkoord gaat dat die man niets anders meer doet dan twitteren en zich etaleren in de media

  4. Ja dus (WIKI)…Van Ranst obtained a BA in medicine at Hasselt University (then L.U.C.) in 1986 (then L.U.C.) in 1986 and later graduated as a medical doctor at the Katholieke Universiteit Leuven in 1990. From 1990 to 1993, he worked at the Department of Microbiology and Immunology at Albert Einstein College of Medicine in New York, and received his PhD degree in virology in 1994.[1] He also specialized in Laboratory Medicine (1998) for which he obtained a PhD at the K.U. Leuven.

Plaats een reactie

Delen