Bart De Wever. Foto Photonews.

Bart De Wever. Foto Photonews.

Uncategorized

De Wever haalt uit naar El Kaouakibi: “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen”

/

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft fors uitgehaald naar Sihame El Kaouakibi naar aanleiding van het auditrapport van het Antwerpse stadsbestuur. Daaruit bleek dat El Kaouakibi inderdaad grote sommen subsidies verduisterde. “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen”, aldus De Wever in VTM Nieuws.

Een audit van het Antwerpse stadsbestuur bevestigde de vermoedens dat voormalig Open Vld-parlementslid en zelfbenoemd sociaal onderneemster fraude pleegde met subsidies. Maar liefst 350.000 euro van de ruim 5 miljoen euro subsidies die ze kreeg van het Antwerpse stadsbestuur werd door El Kaouakibi verduisterd. Daarnaast keerde ze zichzelf een riant jaarloon van liefst 100.000 euro toe.

Antwerps burgemeester Bart De Wever reageerde voor het eerst inhoudelijk op de zogenaamde Sihamegate in VTM Nieuws. “Als de aantijgingen kloppen, gaat het natuurlijk om oplichting. Ongeveer tien procent van onze middelen ging naar doeleinden waar ze niet voor bestemd waren. Dat is bijzonder kwalijk. Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen. Het cynische aan het verhaal is dat El Kaouakibi iets schitterends opgebouwd heeft, maar gaandeweg is ze blijkbaar ontspoord.”

Maar ook het Antwerpse stadsbestuur ging niet vrijuit, klinkt het in het rapport. Er was immers een totaal gebrek aan controle op de gegeven subsidies. “In de audit staat dat er geen enkel kwaad opzet mee gemoeid was. Niet bij de ambtenarij en niet bij de politici. Als dat wel gebeurd was, zaten we nu in een heel zware crisis”, aldus De Wever. “Er zijn wel systeemfouten gebeurd. Dit was een collectieve verantwoordelijkheid van het college. De oppositie schreeuwt nu moord en brand, maar toen werden er nooit kritische vragen over gesteld. Natuurlijk zullen we dit nu nooit meer op dezelfde manier aanpakken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “De Wever haalt uit naar El Kaouakibi: “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen””

  1. BDW zegt dat het oplichting is.Dan denk ik dat het hoogste tijd wordt dat deze oplichtster en haar “huisgenote”achter de tralies worden gestoken.Natuurlijk kan BDW dit zelf niet,maar is het niet merkwaardig dat het ‘gerecht” nog steeds niet is overgegaan tot het vragen van de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid?Spreken over collectieve verantwoordelijkheid is makkelijk spreken.Het probleem is dat er in dit land op elk bestuursniveau(gemeente/gewest/federaal)heel kwistig subsidies worden uitgedeeld.Zelfs schimmige vzw’s/moskeeën waarvan de overheid weet dat ze dit zijn krijgen geld toegestopt.De burgers die een subsidie aanvraagt (renovatie e.d…) wordt het wel heel moeilijk gemaakt en moet tot de laatste eurocent bewijzen aanreiken!Er wordt in dit land heel kwistig omgesprongen met mijn/ons belastinggeld door mandatarissen en/of instanties.Het lijkt wel alsof door het steunen van allerlei diversiteits “projecten” de politiek in het reine met zichzelf wil komen!Door het smijten met geld wil men als het ware zijn populariteit afkopen met oog op verkozen te geraken.De moraal van dit alles is dat de trado’s heel slecht uit dit verhaal komen en nu druk ik mij nog voorzichtig uit!

  2. Audit Vlaanderen heeft het weeral niet willen zien.
    Misschien opteren voor een preventieve risk manager.
    Uw eigen audit-afdeling uit de wind willen zetten, houdt ook risico’s in.
    Dat gelul over kansarmen moet stoppen.

  3. Wie waren de gulle sponsoren om al dat belastinggeld te schenken aan Sihame El Kaouakibi? Wie waren de (morele of actieve) medeplichtigen die faalden (of de ogen dichtknijpten) bij de controles die ze geacht werden uit te voeren? Graag antwoord aub.
    “Natuurlijk zullen we dit nu nooit meer op dezelfde manier aanpakken.” Dixit burgemeester BDW. Mag ik dat vertalen als :”we zullen in het vervolg beter opletten dat ze ons niet meer kunnen pakken”? Conclusie: Drugcriminaliteit, gesjoemel met belastinggeld, het gaat van kwaad naar erger met Antwerpen. Hoe verklaart burgemeester Bart De Wever trouwens de verloedering van zijn beleidscultuur? Heel laconiek en onbeschaamd antwoordt hij:” de oppositie heeft nooit kritische vragen gesteld” (sic). Alsof het in de N-VA wereld gebruikelijk zou zijn om kritische vragen te beantwoorden, zelfs als ze gesteld worden door N-VA leden. Dus bespaar ons aub uw ongepast cynisme.

  4. Bijlange niet want “hebben is hebben en krijgen is de kunst”, zolang naievelingen niks in het zwart doen en belasting blijven afgestroopt worden, kunnen opportunistische politici daarvan subsidie melken en die op trakteren om zo te wanen stemmen te kunnen “kopen” naar de toekomst toe, zij dwalen

Plaats een reactie

Delen