‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

De Wever pleit voor heropening terrassen, Filip Watteeuw (Groen): “Onverantwoord”

Anton Schelfaut

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is een heropening van de terrassen een “maatregel van openbare orde”. Dat heeft hij zondag gezegd in VTM Nieuws. “Onverantwoord”, vindt plaatsvervangend burgemeester van Gent Filip Watteeuw (Groen).

https://redactie.palnws.be/2021/04/de-wever-wil-terrassen-en-scholen-open-maatregel-van-orde/

“Ik zou veel liever al die mensen die in die parken zitten op pleinen en terrassen laten zitten met een maximum capaciteit en stewards”, aldus Bart De Wever deze middag in VTM Nieuws. “De burgemeester van Amsterdam komt tot net dezelfde conclusie. Sommige federale excellenties snappen dat niet.”

Filip Watteeuw, momenteel plaatsvervangend burgemeester van Gent, noemt het voorstel van De Wever “onverantwoord”. “Ook wij zouden liefst zien dat alles weer normaal wordt”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Maar de situatie is wat ze is. In het UZ Gent ligt de dienst Intensieve Zorgen vol. Het is niet verstandig om op dit moment de federale maatregelen onderuit te halen. Meer zelfs, ik vind het onverantwoord. In Gent proberen we de burgers perspectief te bieden. Door bijvoorbeeld te werken met krijtcirkels zoeken we creatieve oplossingen.”

“Laat intussen wel duidelijk zijn dat ook wij erg uitkijken naar de heropening van de horeca en dat we ons daar ook op voorbereiden.”

“Ik weet dat de handhaving van de maatregelen veel vergt van onze medewerkers en onze politie”, blikt Watteeuw terug op de recente rellen in Gent. “Maar nogmaals: het is niet het moment om de federale maatregelen onderuit te halen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “De Wever pleit voor heropening terrassen, Filip Watteeuw (Groen): “Onverantwoord””

  1. als E.T. de tijdelijke burgemeester van dat gat is,waar zit dan de echte,of is die op reis naar Aruba of beter nog ,naar Ethiopië om nog enkele zwarten mee te brengen.

  2. We mogen van “geluk” spreken dat deze Groene Khmers in de federale losers regering zitten.
    Wie het een beetje gevolgd heeft weet wat de desastreuse gevolgen van zijn circulatieplan in Gent zijn.
    Dat is pas “onverantwoord” mijnheer Watteeuw.

  3. Als een groene jongen het heeft over “Ook wij zouden liefst zien dat alles weer normaal wordt”, dan hou ik mijn hart vast. Wat normaal is voor Groen, is meestal abnormaal voor iedereen die met zijn beide voeten op de grond staat.

  4. Aan de heren Watteeuw en De Wever zou ik het volgende dilemma willen voorleggen; mensen mogen niet meer parken en bossen bezoeken. Met niet meer dan vier ten huize vertoeven. Beseft de politiek wel dat ze de samenleving mentaal onleefbaar maakt met die politionele totalitaire maatregelen? Niet iedereen beschikt over een tuin van 1 ha. Maar reizigers mogen wel op trein, tram en bus de coronavoorschriften negeren. Begrafenisplechtigheden zijn kwa aantal rouwende deelnemers beperkt, behalve voor Afrikanen (zie Zaventem).Tijdens en na voetbalwedstrijden zijn lichamelijke contacten de facto toegelaten. De Vivaldi regering ondergraaft zelf haar incoherent coronabeleid met de handhaving van verschillende maten en gewichten die chaos zaaien in de samenleving.

  5. De lockdown zou best vrijwillig zijn. Als ge op een terras van een café zitten onverantwoord vindt, wel, blijf daar dan weg en laat diegenen die andere prioriteiten in het leven hebben dan angst, voortleven zoals ze zelf kiezen. Vrijheid is belangrijker dan veiligheid. Iedereen gijzelen in naam van vermeende “veiligheid”, da’s pas onverantwoord!

Plaats een reactie

Delen