Bart De Wever (N-VA) (Photonews)

Bart De Wever (N-VA) (Photonews)

Uncategorized

De Wever wil terrassen open tot 23 uur

Pieter Van Berkel

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) wil dat de terrassen openblijven tot 23 uur, als die 8 mei terug geopend mogen worden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Experten willen de terrassen sluiten om 20 uur, maar De Wever wil daar 23 uur van maken. “Vanuit handhavingsperspectief is dat de logische keuze”, zegt De Wever. “Als je de terrassen om 20 uur al sluit, trekken de mensen naar parken en kaaien. Daar heb je veel minder controle op het gedrag van mensen.”

De Wever wil ook dat het verbod op verkoop van alcohol wordt opgetrokken naar 23 uur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “De Wever wil terrassen open tot 23 uur”

  1. Bart zal er (jammer genoeg) aan zijn voor de moeite.
    Deze morgen op het radionieuws (Minerva) Geert Molenwieks.
    “We moeten nog 14 dagen langer wachten om de terrassen te openen. De modellen (aantal besmettingen) laten het nog niet toe, dit om te vermijden dat we in een vierde golf terecht komen.”
    Doet me denken aan de man op de ezel die aan een lange stok met koord, door de ezel een wortel voor te houden, de ezel altijd maar verder leid, zonder dat het dier er aan kan.

  2. Terechte opmerking van De Wever. Bovendien zorgt dit ervoor dat de mensen hun bezoek aan de terrassen kunnen spreiden en dat niet alle bezoekers op hetzelfde moment komen. Helaas zullen de experten nu net het tegengestelde gaan voorstellen omdat het voorstel van rechts komt en de linkse politici zullen hun daar graag in volgen. Ik heb ondertussen nog niets van Van Rampst gehoord hierover.

Plaats een reactie

Delen