Jean-Marie Dedecker. Foto Photonews.

Jean-Marie Dedecker. Foto Photonews.

Uncategorized

Dedecker houdt voet bij stuk en haalt uit naar Vandenbroucke: “Terrassen gaan open, wie is hier de lafaard?”

/

Jean-Marie Dedecker is niet van plan om af te wijken van zijn plan om de horeca-terrassen in Middelkerke al op 1 mei te laten heropenen. “Wie is er hier eigenlijk de lafaard? Het dictatortje uithangen zonder dat je verantwoording moet afleggen bij de kiezer, dàt noem ik laf”, zegt hij in een interview met HLN.

Een serieuze luis in de pels van de nationale politiek is Jean-Marie Dedecker, burgemeester van badplaats Middelkerke. Voorafgaand aan het Overlegcomité kondigde hij al aan dat, wat het Overlegcomité ook zou beslissen, hij de terrassen in zijn gemeente op de geplande datum van 1 mei zou laten heropenen.

Na het overlegcomité maakte minister van Volksgezondheid Franck Vandenbroucke bekend dat de heropening van de horeca met één week (voor terrassen) en twee weken (voor binnenhoreca) wordt uitgesteld. Het feit dat Dedecker aankondigde niet te zullen wachten op die uitgestelde heropening, noemde Vandenbroucke “bijzonder laf”.

Vandaag reageert Dedecker op die uithaal van Vandenbroucke, en benadrukt hij dat hij ondanks de dreigementen van de nationale politiek niet van zijn plan wil afwijken om de horeca-terrassen op 1 mei te laten heropenen. “Wie is er hier eigenlijk de lafaard? Het dictatortje uithangen zonder dat je verantwoording moet afleggen bij de kiezer, dàt noem ik laf”, aldus Dedecker. “Vandenbroucke is nog niet klaar met mij.”

Dedecker is niet te spreken over de manier waarop de regering de coronacrisis aanpakt, en vooral over het feit dat onze vrijheden ongrondwettelijk worden afgenomen. “Was ik 49, dan ontketende ik een revolutie tegen deze dictatuur”, aldus Dedecker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




20 gedachten over “Dedecker houdt voet bij stuk en haalt uit naar Vandenbroucke: “Terrassen gaan open, wie is hier de lafaard?””

  1. Uiteraard heeft de heer sensei Dedecker groot gelijk. Helaas heeft gouverneur Decaluwe de horeca ondernemers in Middelkerke zo bang gemaakt met de federale gruene Polizei en torenhoge boetes, dat de uitbaters niet open durven… Hetgeen aan de andere kant doet vermoeden dat het financieel en psychisch niet zo slecht gesteld is als gedacht met de horeca. Ze kunnen het zich dus duidelijk veroorloven om niét in verzet te gaan tegen Decaluwe en De Croo en zijn linkse Vivaldi rregering. Een gemiste kans om vanaf 1 mei de tapkranen eens goed open te zetten.

  2. Als voormalig marxist en knalrode tomaat is VDB,die niet één enkele stem kreeg,niet de gepaste persoon om uitspraken te doen.Hij heeft een zeer hobbelig parcour afgelegd (Agusta/zilverfonds…..) en werd door ons”mateke” terug uit de catacomben gehaald!

  3. Ik za in uitgesteld relais het debat JMDD en MVR.
    Dat JMDD als winnaar uit het debat kwam was overduidelijk.
    Toch vond ik dat hij minder scherp klonk als dat ik van hem gewoon ben.
    MVR daarentegen was het enkel maar te doen om JMDD persoonlijk en politiek aan te pakken.
    MVR bracht geen enkel zinnig argument om al deze zinloze maatregelen te verantwoorden.

  4. Even aan populisme doen, nog vlug wat belastingen innen in de gemeente, om dan het risico te lopen in volle zomer terug te moeten sluiten ?
    De Decker moest zich schamen. Hij verwijt de ketel dat die zwart ziet, maar zou beter aanzetten tot burgerzin. Laat hem een weekje meedraaien in UZ Gent, hij zal vlug een toontje lager zingen …

  5. Men hoeft het niet altijd eens te zijn met JMDD , maar op zijn minst is hij een verkozene des volks die een eigen mening durft te verkondigen en zich niet laat dwingen in het partijpolitieke keurslijf waar zelfstandig denken verboden is . Hij is de ware democraat en doet wat een volksvertegenwoordiger altijd zou moeten doen ? Hiervoor verdient hij mijn groot respect .

  6. Eens of niet eens maar JMDD is een door ’t volk verkozen politieker en burgemeester en het boegbeeld welk Vooruit uit de oude rommeldoos heeft gehaald zeer zeker NIET. Spiekbriefjes voorlezen en schelden is hier zeker ook niet op zijn plaats.

  7. Ik denk dat niet JMDD maar u zich moet schamen. Er is geen kans op besmetting buiten, dat is door verschillende studies allang bewezen en zelfs Van Ranst begint het nu toe te geven. Het UZ zal dus niet vol liggen door de opening van de terrassen. U leeft misschien van een uitkering en dan is het makkelijk praten. Wat de angsthazen vergeten is dat de economie moet draaien om lonen en uitkeringen te genereren. En niet te vergeten inkomsten voor de staat zodat ziekenhuizen zoals het UZ kunnen blijven draaien.

  8. U heeft gelijk. Mensen als Jean-Marie blijven een verrijking voor de nationale politiek. Hij heeft nooit zijn principes verloochend omwille van een postje. Dit in schril contrast tot Somers , De Gucht, Verhofstadt en vele andere coryfeeën van de VLD die hun ideeën ontelbare keren hebben aangepast en verdraaid om toch maar aan de ruif te kunnen zitten.

  9. Einedelijk iemand die durft te zeggen waar die dwaze politiek hedendaags op draait…. en dan nog zwijgen op die sossen die het weerziens beter denken te weten en de ‘weerhouden’ relatie van VLD…..

  10. Regering en virologen hebben er van in het begin een knoeiboel van gemaakt.
    Het was maar een griepje, we moesten niet panikeren. Geen DramaQueens. Mondmaskers had totaal geen nut.
    Geen controle aan de grenzen. Geen controle op die zich moesten laten testen en/of in quarantaine gaan. Geen corona-app, geen degelijke contact-tracing.
    Enkel, dit mag niet en dat mag niet.

Plaats een reactie

Delen