Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratie

Uncategorized

Denemarken stopt volledig met AstraZeneca-vaccin

Wijnand Meeus

Denemarken heeft beslist om de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin volledig stop te zetten. Het land vaccineerde al enkele weken niet meer met het vaccin nadat er gevallen van trombose waren opgedoken als bijwerking. Daarnaast wordt ook het gebruik van het Johnson & Johnson-vaccin voorlopig opschort.

Vorige maand besliste Denenmarken al om te pauzeren met het inenten van het coronavaccin geproduceerd door AstraZeneca. Het land heeft nu beslist om die inentingen niet opnieuw op te starten. De autoriteiten zouden inmiddels hebben besloten dat ze niet meer verder willen met het middel. Hier in België wordt het vaccin wel nog gebruikt voor 56-plussers.

Inmiddels is ook discussie ontstaan over het coronavaccin van Johnson & Johnson. Een klein aantal mensen had namelijk last gekregen van dezelfde klachten met bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes die waren gelinkt aan het middel van AstraZeneca, dat op een vergelijkbare wijze is geproduceerd. Denemarken heeft nu beslist om ook even te stoppen met het vaccin van Johnson & Johnson.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Denemarken stopt volledig met AstraZeneca-vaccin”

  1. Had het al eerder gezegd : mRNA is the way to go ! Wel fijn dit zo snel bevestigd te zien….
    Ondertussen werkt CRISPR op de expressie en niet meer het DNA zelf = NOG meer controle. het einde van vele ziektes is in zicht.

Plaats een reactie

Delen