Uncategorized

Dode en gewonde aan front in Oost-Oekraïne

Wannes Neukermans

Tijdens gevechten in het Oosten van Oekraïne is één Oekraïense soldaat gedood. Ook raakte een soldaat ernstig gewond door granaatscherven en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Dat gebeurde tijdens conflicten met pro-Russische separatisten, aldus het Oekraïense leger. In Oost-Oekraïne nemen de conflicten toe door de hernieuwde spanningen met Moskou.

De schermutselingen gebeurden naar aanleiding van de vredesonderhandelingen tussen adviseurs van de Oekraïense, Russische, Duitse en Franse staatshoofden. De Oekraïense premier Volodymyr Zelenski verklaarde vrijdag, na een topoverleg met de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, dat hij hoopt dat de onderhandelingen voor een hervatting van het vredesbestand aan het front zullen leiden.

Zeven jaar geleden annexeerde Rusland het Krim-schiereiland in Oekraïne. De daaropvolgende oorlog in het Donetsbekken kostte sindsdien al meer dan 13.000 mensen het leven. Anderhalf miljoen inwoners van de regio verloren hun woonst.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen