Rustig op de Antwerpse Meir. Foto ATV.

Rustig op de Antwerpse Meir. Foto ATV.

Uncategorized

Dramatische koopzondag in Antwerpen: “Zag amper twee klanten”

/

De koopzondag in de stad Antwerpen was rustig. Te rustig voor de handelaars. Zij hopen dat de maatregel van winkelen of afspraak snel geschrapt wordt. Sinds het invoeren van die maatregel is er een omzetverlies van 70 procent, zegt ondernemersorganisatie Neutraal Syndicaat voor Zelfstandige (NSZ).

Het zijn bijzonder moeilijke tijden voor ondernemers en ook het verlengde paasweekend met bijhorende koopzondag brengt daar geen verandering in. In de Antwerpse binnenstad was het vandaag heel de dag ongewoon leeg.

“Het is heel erg. Ik ben open sinds 12u en heb twee klanten gezien”, vertelt een winkeluitbaatster. “Het is echt rampzalig. Er is gewoon niemand.” Heel wat andere handelaars besloten hun winkel vandaag zelfs niet open te doen, omdat dat simpelweg niet rendabel is. Vooral het reservatiesysteem om te winkelen zou een klap geweest zijn voor zelfstandigen.

Ondernemersorganisatie Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bevestigt dat die maatregel gezorgd heeft voor een forse daling van de omzet. Gemiddeld zouden winkels sinds de invoering van die maatregel enkele weken geleden een omzetverlies van 70% hebben. Ook heel wat klanten geven aan dat het winkelen op afspraak een drempel is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Dramatische koopzondag in Antwerpen: “Zag amper twee klanten””

  1. Politici die beslissen winkels te sluiten hebben daar zelf géén last van, hun “pree” wordt gewoon doorbetaald alsof er niets aan de hand is….. Dat is de reden waarom onze “democratie” niet werkt. Als zij hetzelfde loon en miserabele pensioentje zouden krijgen als de privé sector zou ons land er totaal anders uitzien maar daar hebben ze géén belang bij, zij PRATEN over het werk dat anderen zullen moeten doen (waarop die flink belast worden), daarom hebben wij een “minister van werk”.

  2. Het winkelen op afspraak is te recent ingevoerd om al effect te kunnen hebben. Toch zijn de besmettingscijfers aan het dalen. Net zoals de biostatistici hadden voorspeld. Dit toont aan dat de laatste maatregelen puur uit paniek werden ingevoerd. Ze kunnen niet snel genoeg afgevoerd worden.

Plaats een reactie

Delen