Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Duitsland trekt zich vanaf 4 juli terug uit Afghanistan

Wijnand Meeus

Duitsland wil zijn troepen vanaf 4 juli terugtrekken uit Afghanistan. Dat bevestigde een woordvoerder van het Duitse ministerie van Defensie. Ook de verenigde staten kondigden al aan hun troepen uit het land terug te trekken op 11 september.

De finale beslissing voor het terugtrekken ligt uiteindelijk wel bij de NAVO. “Maar momenteel is de gedachte om de wachttijd te verkorten. Er wordt gemikt op 4 juli als terugtrekkingsdatum”, klinkt het bij de Duitse woordvoerder. “Er rest ons momenteel een moeilijke logistieke operatie, maar we waren daar op voorbereid.”

Nadat Amerika besliste om op de 20ste verjaardag van de terreuraanslagen in de WTC-torens om zijn troepen terug te trekken uit Afghanistan, maakte ook de NAVO-alliantie diezelfde beslissing. De volledige operatie zou “in de loop van enkele maanden” moeten afgelopen zijn. Volgens Amerikaans president Joe Biden hebben de Verenigde Staten hun missie volbracht. Hij drong er bij de taliban op aan om zich te houden aan hun belofte om de VS niet langer te bedreigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Duitsland trekt zich vanaf 4 juli terug uit Afghanistan”

Plaats een reactie

Delen