Sihame El Kaouakibi op Focus on Belgium

Sihame El Kaouakibi op Focus on Belgium

Uncategorized

El Kaouakibi prijkt als rolmodel op overheidswebsite om België aan te prijzen

Pieter Van Berkel

Het in opspraak geraakte Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi figureert op de overheidswebsite Focus on Belgium, die tot doel heeft reclame te maken voor België. “Dit bevestigt enkel maar het imago van een land van sjoemelaars”, vindt Vlaams Belang-Kamerlid Annick Ponthier.

Focus on Belgium wordt beheerd door de Dienst Publieke Diplomatie van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De website heeft tot doel België voor te stellen en reclame te maken voor ons land. “Bezoekers vinden nauwkeurige gegevens en feiten met betrekking tot verschillende domeinen (aardrijkskunde, geschiedenis, instellingen…). De website bevat ook een aantal actuele artikels met betrouwbare en controleerbare informatie die door onafhankelijke en erkende bronnen werd aangeleverd”, valt er te lezen.

“Verscheidene personen die je als bezoeker kan terugvinden zijn minstens dubieus te noemen”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Annick Ponthier. “Zo vind ik bijvoorbeeld de anti-Vlaamse politicus Jules Destrée terug, evenals Albert Frère, de man die miljardair werd via handel met voorkennis en met het uitverkopen van ons bedrijfsleven aan het buitenland.”

El Kaouakibi

“Klap op de vuurpijl” is volgens de oppositiepartij het feit dat dat Sihame El Kaouakibi prominent op de lijst fungeert, onder de titel ‘Sihame El Kaouakibi investeert in de jongeren en zwakkeren van onze maatschappij’. “Sommige figuren die prominent op deze site staan, bevestigen enkel maar het imago van een land van sjoemelaars”, zegt Ponthier. “En los van de fraude, waarom gebruikt de FOD Buitenlandse Zaken überhaupt politici of activistes als rolmodel?” 

“Ongehoord”, klinkt het verder. “Mocht de titel nu nog zijn ‘Sihame El Kaouakibi investeert belastinggeld in haar maatschappijen’ zou er nog wat voor te zeggen vallen. Maar los van het feit dat het ongehoord is dat ‘actieve’ politici op deze website figureren, tart het werkelijk alle verbeelding dat iemand die volledig is weggezonken in een moeras van leugens, corruptie en oplichting zo prominent op een overheidssite staat te pronken.”

Hercule Poirot

De Vlaams-nationalistische partij is hoe dan ook een koele minnaar van lijstjes met grote of verdienstelijke Belgen. “Tenslotte is België een kunstmatige staat en is de enige persoon die in het lijstje op zijn plaats staat de ‘Belg’ Hercule Poirot, omdat die nooit echt bestaan heeft”, besluit Ponthier. “Focus on Belgium blijft een overheidswebsite en we dringen er dan ook bij minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) op aan om El Kaouakibi ten spoedigste van deze site te verwijderen.“

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “El Kaouakibi prijkt als rolmodel op overheidswebsite om België aan te prijzen”

  1. Alles in dienst van de “geslaagde integratie” zou ik zeggen.
    En als je dat niet geloofd maak ik jullie graag iets anders wijs.
    Knap stukje werk van mevrouw Ponthier trouwens.
    Wie zegt er trouwens ook weer dat Vlaams Belang maar wat langs de zijlijn staat te schreeuwen???

Plaats een reactie

Delen