El Kaouakibi. Foto: Photonews.

Uncategorized

El Kaouakibi voelt zich slachtoffer van Open Vld, media en voorlopig bewindvoerder

Kristof Luypaert

De advocaten van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi hebben Open Vld per brief geïnformeerd dat hun cliënt uit de partij stapt. In de brief stellen de advocaten dat het verzoek van partijvoorzitter Egbert Lachaert om El Kaouakibi uit de partij te zetten “duidelijk is ingegeven door uiterst voorbarige conclusies” omtrent de zaak rond vzw Let’s Go Urban.

De advocaten hebben het verder over “doelbewuste lekken van tegenstanders” in de media, uit “eenzijdige verslagen”. Ze wijzen voorts op het vermoeden van onschuld tot het tegendeel is bewezen.

De advocaten halen onder meer scherp uit naar het verslag van de voorlopig bewindvoerder van Let’s Go Urban. Die laatste “dient zich te bekommeren om het belang van de vennootschap”, stellen ze. Ze heeft niet de mogelijkheid om hun cliënt “op aantonende wijs te beschuldigen van misdrijven”. Het verslag kan dan ook niet als een rechterlijke uitspraak worden gezien, klinkt het. De statutaire commissie van Open Vld mag op basis van dat document niet besluiten dat de schuld van El Kaouakibi al zou vaststaan.

Volgens de advocaten neemt El Kaouakibi er akte van dat “liberale en rechtsstatelijke principes” zoals het vermoeden van onschuld binnen Open Vld “slechts een marginaal belang vertonen” . Ze heeft onder meer daarom besloten om zelf uit de partij te stappen. Ze zal verder als onafhankelijke in het Vlaams Parlement zetelen.

https://redactie.palnws.be/2021/04/open-vld-reageert-betreuren-beslissing-sihame-om-verder-te-zetelen-in-parlement/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

11 gedachten over “El Kaouakibi voelt zich slachtoffer van Open Vld, media en voorlopig bewindvoerder”

  1. Ziek van eind 2020, (?) neen, vanaf oktober 2020 ! Madam voelde zich niet goed…
    En hierbij sterk gesteund door VLD. Die wisten al van meer, vooraf.
    Probeer dit maar eens te doen als loontrekkende bij een firma.
    Waarom ze nog wil aanblijven als “politica ? Wel voor de poen is het te doen. Ook pensioenrechten en de ontslagvergoeding als ze niet wordt herverkozen.

  2. Waarom wordt haar parlementaire onschendbaarheid niet afgenomen zodat ze voor de miljoenenverduistering kan ondervraagd en vervolgd worden??? Voor blanke mannen doen ze dit al voor een busje pepperspray!

  3. Hoogste tijd dat men een wettelijk kader gaat scheppen voor overlopers, onafhankelijken die om welke reden dan ook uit een partij (moeten) stappen.
    Als je verkozen bent op een lijst van een partij is je mandaat voor die partij.
    Verkozen voor partij A is zetelen voor partij A.
    Overlopen of aftrappen bij partij A is je mandaat terug aan de partij geven.
    Niet partij B,C,D… gaan versterken of als “onafhankelijke” gaan zetelen.

  4. Het is toch niet normaal dat iemand die verdacht wordt van fraude nog steeds mee aan het bestuur zit van ons land en daar ook nog eens 6000 euro p/m voor krijgt! Deze vorm van onschendbaarheid zou toch echt wel opgeheven moeten worden. En dan die overdreven subsidie????? Er zijn ernstig zieke mensen in ons land, wiens medicatie niet wordt terug betaald omdat hun ziekte niet geregistreerd is, er zijn mensen in ons land die niet rondkomen met het geld dat ze op een eerlijke manier verdienen, er zijn mensen in ons land die het nu met de corona zakelijk heel erg moeilijk hebben maar toch hun uiterste best doen om er te geraken en te vechten voor hun bedrijf. Ik ben opgevoed onder het motto ‘ eerlijk duurt het langst’ en ik pas deze wijze raad van mijn ouders al heel mijn leven toe. het is teleurstellend te moeten ontdekken dat zoiets, zomaar kan gebeuren… Het gaat hier niet over een peulenschil, het gaat hier over een zeer grote som geld, zomaar gegeven, zonder controle….. Hier zit toch nog meer achter? En trouwens, probeer als gewone burger maar eens een huisje te verkopen en te beschrijven onder de prijs….. de boete volgt, wees maar zeker! Iedereen gelijk voor de wet? Wees maar zeker van niet!

  5. In het parlement gaat dit individu zich niet meer vertonen. Zich ziek laten schrijven tot de volgende verkiezing en elke maand 6000 euro zuiver in de pocket. Niets meer afdragen aan de partij, geen partijverplichtingen meer, gewoon zitten relaxen en incasseren. Wat kan het leven op de kap van jan modaal toch mooi zijn.

  6. Dit zal men nooit uitspitten tot op het bot. Veel van deze subsidies werden immers door het voltallige schepencollege van Antwerpen goedgekeurd, waar de voorstellen gedragen werden door o.a. schepen Jinnih Beels, die aan dhr. minister van Staat Johan VDL vroeg om het potje te dichten. Moest men iedereen die (zonder enige kennis van de dossiers) stemde pro subsidies uit de politiek weren, dan hadden we politici te kort op Vlaams én federaal niveau.

Plaats een reactie

Delen