Europ Assistance: "Een op vier 'vaccintwijfelaars' overweegt inenting om te kunnen reizen"

Foto: illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Europ Assistance: “Een op vier ‘vaccintwijfelaars’ overweegt inenting om te kunnen reizen”

Kristof Luypaert

Volgens de vakantiebarometer van reisverzekeraar Europ Assistance overweegt 27 procent van de Belgische vaccintwijfelaars zich te laten inenten. Tenminste als vaccinatie een voorwaarde zou zijn om te reizen. Europ Assistance ondervroeg tussen 28 februari en 1 april 2021 8.700 reizigers uit acht Europese landen waaronder 1.100 Belgen.

De resultaten van zo’n peiling dienen natuurlijk steeds met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd. Van de ondervraagde Belgen die nog twijfelen over een inenting, zegt 27 procent dat reizen een stimulans is om zich te laten vaccineren. 55 procent daarentegen zegt dan weer dat vaccinatie als voorwaarde om te reizen geen invloed heeft op hun beslissing. Omdat ze toch al van plan waren zich te laten inenten. 11 procent zegt liever andere reisplannen te maken dan zich te laten vaccineren.

Volgens Europ Assistance verlangt acht op de tien Belgen om de komende achttien maanden opnieuw op reis te kunnen gaan. 29 procent van de Belgen kiest voor eigen land. In vergelijking met de vakantiebarometer van 2019 is dat een stijging. Toen gaf slechts 15 procent van de ondervraagden aan in eigen land op reis te willen gaan.

Corona heeft invloed op onze verblijfsvoorkeuren

De coronapandemie en het reizen in bubbel blijkt ook een invloed te hebben gehad op de verblijfsvoorkeuren van de Belgen. Waar in 2019 nog 53 procent van de reizigers de voorkeur gaf aan hotels, is dat percentage nu verlaagd naar 28 procent. De afgelopen maanden blijken vakantiewoningen en appartementen populairder: 69 procent overweegt er in de komende achttien maanden voor te kiezen.

De favoriete periode van de Belgen om te reizen is tussen juli en september, 45 procent plant een reis tijdens de zomerperiode. De lente- en herfstperiode zijn minder populair met respectievelijk 15 en 16 procent van de Belgen die tijdens die maanden een reis willen inplannen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen