Coronavirus - Wed Apr 7, 2021. Elle Taylor, 24, an unpaid carer from Ammanford, receives an injection of the Moderna vaccine administered by nurse Laura French, at the West Wales General Hospital in Carmarthen, the third vaccine to be approved for use in the UK, which is to be given to patients in Wales from Wednesday. Picture date: Wednesday April 7, 2021. Five thousand doses of the vaccine were sent to vaccination centres in the Hywel Dda University Health Board area on Tuesday. The vaccine's approval by the UK's Medicines and Healthcare products Regulatory Agency was announced on January 8. The UK has bought 17 million doses of the Moderna jab ??? enough for 8.5 million people. See PA story HEALTH Coronavirus. Photo credit should read: Jacob King/PA Wire URN:59044454 ! only BELGIUM !

Uncategorized

EHRM vindt verplichte vaccinatie logisch

Wannes Neukermans

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft gisteren beslist dat verplichte vaccinatie voor kinderen niet in strijd is met de mensenrechten. De uitspraak staat los van de pandemie, maar geeft aan dat overheden onder voorwaarden hun burgers een vaccin kunnen opleggen.

Tsjechische ouders hadden een rechtszaak aangespannen nadat hun kinderen niet naar school mochten omdat ze het verplichte vaccin niet namen. De ouders kregen daarvoor een boete.

Kwetsbare mensen beschermen

Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens kan een inenting niet fysiek afgedwongen worden. Wel vinden ze dat de sanctie gerechtvaardigd is. “Het solidariteitsprincipe kan rechtvaardigen dat men vaccinatie voor iedereen verplicht, ook voor zij die zich minder bedreigd voelen door de ziekte, wanneer het erom gaat de meest kwetsbare mensen te beschermen’, aldus het Hof.

De ouders argumenteerden dat hun kind onrechtmatig een kans op scholing werd ontnomen, maar het Hof achtte dat proportioneel omdat het ‘eerder om een preventieve dan strafmaatregel ging waarvan de effecten in de tijd beperkt waren’.

In België is alleen het poliovaccin verplicht. Weigerende ouders riskeren een boete van 800 euro en een celstraf van een maand.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “EHRM vindt verplichte vaccinatie logisch”

  1. In BE polio verplicht? 2 sec google en je leest :

    Ouders die weigeren het verplichte vaccin te laten toedienen, riskeren een geldboete van maximaal 800 euro en een gevangenistraf van maximaal een maand. Maar in de praktijk leidt het hardnekkig weigeren of vergeten van een vaccinattest, zelden tot zulke scenario’s.

    Navraag bij het Openbaar Ministerie leert dat de afgelopen drie jaar bijna 90 procent van alle dossiers geseponeerd werd, meestal omdat de “toestand dan toch geregulariseerd werd” maar ook omdat er uiteindelijk “geen misdrijf” bleek te zijn.

  2. Kinderen moeten beschermd worden tegen de religieuze en “ homeopathische “ waanzin van de ouders Om onze kinderen beter te beschermen zou men beter een wettelijke mogelijkheid aanmaken om ouders tijdelijk de voogdij over hun kinderen af te nemen. Geen enkel kind verdient het om te sterven door een mazelen encephalitis of een polio verlamming op te tapen door de waanzin van de ouders

  3. Geen enkele oudere verdient het evenmin om doodgespoten te worden met de huidige vaccins. Er dient steeds aan afweging gemaakt te worden : wat is de kans te sterven aan een ziekte, en wat is de kans op blijvende schade of overlijden door een vaccin.

    De huidige “vaccins” zijn experimenteel, en hun track record qua negatieve bijwerkingen en overlijdens is een drama. En dat op KORTE termijn. Gedurende 18 jaar heeft men met dezelfde techniek ( m-RNA ) geprobeerd een vaccin tegen SARS te ontwikkelen, en ze mislukten ALLEMAAL – op de dierproeven. Vandaag? O, de dierproeven, die doen we even niet. Denk nu eens even na : na 8 maanden wordt een experimenteel, quasi ongetest “vaccin” met de honderden miljoenen wereldwijd ingespoten.

    En DAT zou goed moeten gaan? Not with me.

Plaats een reactie

Delen