Photo News

Photo News

Uncategorized

Experten willen bewoners woonzorgcentra meer bezoek laten ontvangen

Simon Segers

De corona-expertengroep GEMS werken aan nieuw advies rond mogelijke versoepelingen voor gevaccineerde rusthuisbewoners. Omwille van de gunstige cijfers in de woonzorgcentra bestaat de mogelijkheid om meer bezoek toe te laten.

Op dit moment heeft elke rusthuisbewoner recht op twee knuffelcontacten indien in het woonzorgcentrum in kwestie 90% van de bewoners gevaccineerd is. “Er is het verlangen om dat wat uit te breiden”, volgens professor emeritus eerstelijnsgezondheidszorg Jan De Maeseneer. Ook andere regels zullen mogelijk versoepelen. In vele rusthuizen is het op dit moment zelfs verboden om met een bezoeker iets te gaan drinken in de cafetaria.

Amper ziekenhuisopnames

Topvrouw van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro Margot Cloet wil deze zomer het aantal bezoekers uitbreiden, mits voorzichtigheid. “Maar ik denk wel dat een versoepeling moet kunnen, vooral omdat we zien dat er nog amper bewoners met corona worden opgenomen in het ziekenhuis.”, aldus Cloet. Verwacht wordt dat de Vlaamse taskforce Zorg binnen twee weken met een definitieve beslissing komt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Experten willen bewoners woonzorgcentra meer bezoek laten ontvangen”

Plaats een reactie

Delen