Donald Trump (Shutterstock)

Donald Trump (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Facebook verwijdert interview van Trump met schoondochter Lara

Pieter Van Berkel

Facebook heeft een video van een interview met voormalig Amerikaans president Donald Trump op de Facebook-pagina van zijn schoondochter Lara Trump verwijderd.

Lara Trump is getrouwd met Eric Trump, de zoon van de voormalige president. Zij ging onlangs bij Fox News aan de slag en promootte dinsdag een interview met Trump voor haar online programma The Right View op Instagram.

“Berichten waarin Trump spreekt niet toegestaan”

Lara publiceerde e-mails van Facebook op haar Instagram-pagina. Daarin stond dat Facebook “content van de Facebook-pagina van Lara Trump heeft verwijderd waarin president Trump aan het woord was”.

“In navolging met de blokkering van de Facebook- en Instagram-accounts van Donald Trump, zal verdere content geplaatst namens Donald Trump worden verwijderd en resulteren in extra beperkingen op de accounts”, aldus Facebook.

Iets daarvoor had een groep Trump-medewerkers een e-mail van Facebook ontvangen, waarin werd gewaarschuwd dat “inhoud geplaatst namens Trump momenteel niet is toegestaan op onze platforms (inclusief nieuwe berichten waarin president Trump spreekt)”.

Na de bestorming van het Capitool werd Trump op 7 januari door Facebook verbannen. Ook andere platformen zoals Twitter, Instagram, Snapchat en YouTube deden hetzelfde. De voormalige president zou momenteel werken aan een eigen sociale mediaplatform.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen