AstraZeneca-vaccin. Foto Shutterstock.

AstraZeneca-vaccin. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Familie van Franse vrouw (38) die overleed na AstraZeneca-vaccin stapt naar rechter

/

De familie van een 38-jarige vrouw uit Frankrijk die overleed nadat ze gevaccineerd werd met een vaccin van AstraZeneca, heeft klacht ingediend tegen onbekenden. Ze hopen dat er verder onderzoek komt naar het verband tussen het vaccin en de doodsoorzaak, een hersentrombose.

Begin maart ontstond onrust over het AstraZeneca-vaccin toen bleek dat verschillende gevaccineerden kort na toedienen van het vaccin bloedstollingsproblemen kregen, wat tot tromboses leidt. Ook een vrouw uit het Franse Toulouse kreeg te maken met zo’n trombose en overleed amper twee weken na haar vaccinatie in het ziekenhuis.

Haar familie dient nu klacht in tegen onbekenden. “Het is een klacht tegen onbekenden, want we hebben geen enkel element tegen een welbepaald persoon wegens onopzettelijke doodslag”, verduidelijkt hun advocaat Étienne Boittin. Met de klacht hopen ze dat er verder onderzoek komt naar de doodsoorzaak, en wat het verband is met het vaccin.

De familie “zoekt geen verantwoordelijkheden, het wil gewoonweg uitleg, opheldering van wat er gebeurd is”. “Het doel van deze klacht is bijkomend onderzoek te bekomen, onder meer een autopsie in een wetsgeneeskundig kader, waarmee we te weten kunnen komen of het vaccin mogelijk een rol speelde in de doodsoorzaak”, klinkt het nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Familie van Franse vrouw (38) die overleed na AstraZeneca-vaccin stapt naar rechter”

Plaats een reactie

Delen