Pukkelpop. Foto Photonews.

Pukkelpop. Foto Photonews.

Uncategorized

Federale regering en Vlaanderen botsen over evenementensector

Pieter Van Berkel

De Vlaamse regering schaart zich achter het plan van de evenementensector om in mei al concerten met 100 bezoekers binnen en 200 bezoekers buiten toe te laten. De federale regering en de GEMS willen echter veel strenger zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De discussie komt deze middag op het bord van het Overlegcomité. Vlaanderen en de Franse gemeenschap steunen het exitplan van de evenementensector. Volgens dat plan zouden vanaf 8 mei evenementen met 100 bezoekers binnen en 200 bezoekers buiten toegelaten worden. Het Overlegcomité had eerder echter beslist om maximaal 50 bezoekers buiten toe te laten.

Ook de andere stappen verlopen te snel volgens de GEMS. De evenementensector wil vanaf 1 augustus de beperkingen – zowel qua capaciteit als qua sociale afstand – in de buitenlucht loslaten, indien aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Vanaf 1 september wil ze dat ook voor evenementen binnensdeurs doen.

Het tegenvoorstel van de GEMS is veel strenger: zo zijn de voorwaarden veel strenger, zijn er nog altijd capaciteitsbeperkingen en kan er geen sprake zijn van het loslaten van de sociale afstandsregels, ook niet in de buitenlucht. Een totale versoepeling kan volgens de experten pas in 1 oktober plaatsvinden en niet op 1 september. En dan nog als er minder dan 50 bedden op intensieve zorgen bezet zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen