Federatie van Waalse muziekfestivals heeft er genoeg van: "Stop met doen alsof wij niet bestaan"

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Binnenland politiek

Federatie van Waalse muziekfestivals heeft er genoeg van: “Stop met ons te negeren”

Kristof Luypaert

De federatie van festivals Wallonië-Brussel heeft er genoeg van. De federatie van de muziekfestivals Wallonië-Brussel (FFMWB) verwacht van de overheid, na maandenlang aandringen, eindelijk een “duidelijk” antwoord op de vele vragen van de sector in crisis. Ze voelen zich genegeerd door de regering.

“Bij gebrek aan een reactie en een minimum aan politieke interesse”, vraagt ​​de federatie zich ook af of ze nog mogen rekenen“op een heropening van de cultuur op 1 mei”.

De sector voelt zich volledig aan zijn lot overgelaten: “Vandaag kunnen we echt niet meer vriendelijk zijn! We kunnen niet langer aanvaarden dat men doet alsof we niet bestaan. We kunnen onze teams, onze leveranciers, onze vrienden, onze artiesten, onze technici niet meer financieel kopje onder zien gaan, van beroep veranderen of wegzakken in een depressie ”, stellen de woordvoerders in een persbericht.

Federatie Waalse Muziekfestivals: “Geef ons een duidelijk antwoord”

Ze eisen vooral dat de overheid de vragen beantwoordt die fundamenteel zijn voor het voortbestaan ​​van de sector. “Waarom is het zo moeilijk om ons een duidelijk antwoord te geven over de mogelijkheid om deze zomer evenementen met meer dan 5.000 mensen te organiseren”, vraagt de federatie zich af.

Ze vragen zich tevens af waarom het zo ingewikkeld is voor de overheid om testevenementen te organiseren of een duidelijk en vooruitstrevend protocol voor de heropening van de culturele en evenementensector voor te bereiden.

“Moeten we, net als de horecasector, een heropening van de cultuursector verwachten op 1 mei en zullen we onze festivalgangers kunnen ontmoeten in de parken van Wallonië en Brussel?”, vragen ze zich af.

“Het zou toch eenvoudiger en effectiever zijn mocht de regering onze dringende en legitieme vragen willen beantwoorden”, besluit de Federatie van Waalse muziekfestivals.

Ook een maand geleden had de Federatie al aangedrongen om duidelijkheid te krijgen voor einde maart.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen