Marcherende Franse militairen. Foto Shutterstock

Marcherende Franse militairen. Foto Shutterstock

Uncategorized

Franse militairen dreigen “de beschavingswaarden te beschermen als laksheid blijft duren”

Simon Segers

In een open brief aan de Franse president Macron kondigen verschillende hooggeplaatste, gepensioneerde militairen aan dat ze genoeg hebben van de zelfhaat in hun land en desnoods actie zullen ondernemen. De brief werd gepubliceerd in het conservatieve tijdschift Valeurs actuelles.

“Het is vijf voor twaalf, Frankrijk is in gevaar, zij wordt bedreigd door verschillende, grote gevaren. Wij die, zelfs als gepensioneerden, soldaten van Frankrijk blijven, kunnen in de huidige omstandigheden niet onverschillig blijven over het lot van ons mooie land.” Zo begint de brief die ondertekend is door 19 voormalige generaals. Deze militairen vinden dat aanhangers van de huidige trend van ‘dekolonisatie’ niets dan rassenoorlog willen bekomen. Zij hekelen ook het feit dat verschillende gebieden getransformeerd zijn in territoria onderworpen aan dogma’s die tegengesteld zijn aan de grondwet. “Er mag en kan geen enkele stad, geen enkele wijk zijn waar de wetten van de republiek niet gelden.”

Burgeroorlog

De militairen benadrukken dat diegenen die het land leiden de moed niet mag ontbreken en dat zij bereid zijn om de nodige beleidsmaatregelen te ondersteunen. “Als er echter niets ondernomen wordt, zal de laksheid zich onverbiddelijk in de samenleving blijven verspreiden en zal de tussenkomst van onze actieve kameraden uitgelokt worden om onze beschavingswaarden en onze landgenoten te beschermen.” De ondertekenaars eindigen met een waarschuwing: “Er is geen tijd meer voor uitstel, anders zal een burgeroorlog een einde maken aan deze groeiende chaos en zullen er duizenden doden vallen, waarvoor u de verantwoordelijkheid draagt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

25 gedachten over “Franse militairen dreigen “de beschavingswaarden te beschermen als laksheid blijft duren””

  1. Zou er in tal van Europese natiestaten dan een “Pinochet “nodig kunnen wezen ter Grote Kuis der masochistische Oikofobie en de “weg-met-ons” woke ideologie ?

  2. Buiten veel blabla zal er door de politiekers niets concreet ondernomen worden. De oude generaals zullen overlijden en de nieuwe zijn afhankelijk van de politiek om carrière te maken.

  3. We weten intussen over de hele wereld wat een militaire junta betekent. De laatste poging in Europa dateert van Tejero in Spanje die het parlement gewapenderhand bestormde. Blijkbaar hebben heel wat mensen die hier reageren niets geleerd uit het verleden.

  4. De Fransen zijn het beu,de revolutie staat voor de deur,eindelijk zou ik zeggen .De groenen ,overal in de EU zijn er de oorzaak van.Orban zal ervan smullen nu hij zich niet langer alleen voelt.Grenzen dicht en aangespoelden,illegalen en criminelen terug naar herkomst

  5. Eindelijk komt er nog wat gezond verstand naar boven. Waarom komen die “haters” van onze blanke cultuur naar ons? Dat ze toch in hun eigen land blijven, waar de democratie zoveel beter zou zijn en waar – sinds de dekolonisatie – zij het heft in eigen handen hebben. ’t Ziet er in hun eigen land en cultuur, die ze zelf hebben kunnen smeden in de laatste decennia, niet zo goed uit en uit die jaloersheid willen ze het bij ons ook stuk maken! Blanken open jullie ogen!

  6. 2015 na de Thalys aanslagen door de ‘religie der vrede’ “The army has made contingency plans for the ‘reappropriation of national territory’, meaning to win back control of neighbourhoods where the population has become hostile to the security forces and where guns are easily obtainable.” Frankrijk heeft procentueel als in absolute cijfers de meeste Alllawieten. Gewoon een kwestie van tijd voor het legion daar orde op zaken stelt.

  7. De voormalige stafchef van het Franse leger,generaal Pierre de Villiers,die ontslag nam vanwege de besparingen die Macron aankondigde sprak in een interview op RTL France harde taal.
    Onomwonden noemde hij de islam een gevaar voor het land en de zones in Frankrijk waar de overheid de controle volledig heeft over verloren en de sharia heerst nefast!
    Men stelde hem de vraag of hij zou opkomen bij de volgende presidentsverkiezingen.Hierop was het antwoord dat deze optie open lag!
    De Fransen zijn de laksheid van de huidige politieke generatie kotsbeu!

  8. DE Palestijnen zijn ook jaloers op Israël , want die hebben hunne zandbak omgevormd naar een welvarend land , en een hoge scholing zie naar hun Nobelprijzen! Daar tegenover staan de Palestijnen die niets ondernemen om hun land welvarend te maken en enkel aan de Klaagmuur staan en de financiële hulp die ze krijgen gebruiken om wapens te kopen om zo oorlog te voeren ! Overal waar de islam zijn intrede doet geeft dat problemen , kijk naar Libanon vroeger het las Vegas van het Midden – Oosten totaal om zeep geholpen toen de terrorist Arafat er binnen viel !!

  9. Door inderdaad “niets geleerd te hebben uit het verleden” zoals uit dat voze mei-68-débacle, is permissiviteit politiek-correct gecamoufleerd als vermeende, maar in feite wezelijk imaginaire “verdraagzaamheid”(sic), wat een “carte blanche” en vaker een “carte brune” verleende, verleent en zal blijven verlenen aan de eufemistisch als “jongeren” (ge weet wel !) omschreven straat crapules, cfr de jaarlijkse Nieuwjaarsperikelen in Kalifaat Mohl Em Beeq en de frequente last & ambras anarchie in onze steden waar politieagenten in functie vaak als “de vijand”(sic) worden gepercipiëerd. Herinvoering van verplichte legerdienst als “soldaat milicien” zou eindelijk eens “Grote Kuis” ter desinfectie van het politiek-correct gedegenereerd Systeem kunnen genereren want het is rot-tot-op-het-Vivaldistisch-bot !

  10. Dat kon ik voordien al, als student…..Trouwens tal van “boefers” excelleerden toen in “manoeuvres” aan de kantine toog “om de Russen op afstand te houden” in Duitsland, naar ik vernam tijdens mijn verplichte legerdienst in 1972. Behalve dan in het week-end, dat trokken ze massaal op week-end naar België en werden de Russen geacht niet aan te vallen voor de maandag erop…Elke dag om 6h00 opstaan om “meer tijd te hebben om niks te doen”. Maar er werd WEL discipline geleerd aan de jeugd of anders “appel des punis, appel aan de gestraften”. Als het bij de huidige jeugd aan één ding ontbreekt, dan zal het toch wel discipline zijn zeker !

  11. Inderdaad dat de geniale Orban “er van zal smullen” en bij uitbreiding al die “Viségrad” staten want “het daghet in den Oosten” , het terechte verzet tegen de politiek-correct gedegenereerde Eurocratische Potverteerders Dictatuur komt vandaar !

Plaats een reactie

Delen